Expoziţie arhitecturală în memoria arhitectului Petre Antonescu, cel care a proiectat actualul sediu al Prefecturii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Petre Antonescu, arhitectul care a proiectat clădirea Palatului Administrativ din Târgu Jiu, va fi sărbătorit, astăzi, printr-o expoziţie care va avea loc la Galeriile Municipale de Artă.

Vernisajul expoziţiei arhitecturale cu unele dintre clădirile proiectate în toată ţara de către arhitectului Petre Antonescu va avea loc astăzi, de la ora 17.00, la Galeriile Municipale de Artă. „Este o expoziţie comemorativă de arhitectură, arhitect Petre Antonescu, unul dintre cei mai mari arhitecţi ai României care a lăsat în urma lui numai lucrări care au ajuns să fie monumente de arhitectură. I-o dedicăm lui având în vedere că în Gorj avem o lucrare a sa, e vorba de Prefectură. Vom face prezentarea cu lucrările sale din toată ţara. Vor fi etalate fotografii, nişte planuri şi desene care au rămas în cărţile de arhitectură, în istoria arhitecturii româneşti. La anul se împlinesc 50 de ani de la moartea arhitectului. Prezenţi la eveniment sperăm să fie cât mai mulţi prieteni ai arhitecturii”, a spus arhitectul Doru Pasăre, organizatorul evenimentului. 

Dorul Pasăre a mai precizat că trebuie promovate valorile arhitecturale: „Trebuie să promovăm valorile arhitecturii nu ceea ce vedem prin revistele de arhitectură, cu clădiri simple sau chiciuri care ajung să se realizeze în toată ţara”.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite