Experiența neplăcută a unui italian cu un primar din România. Ce spune edilul despre conflict

0
Publicat:

Un italian care trăiește de mai mulți ani în comuna Plopșoru, din județul Gorj, a avut o experiență negativă în urma unei discuții cu primarul localității.

Primarul Petre Grigorie susține că italianul nu a înțeles bine mesajul său Foto: Arhivă
Primarul Petre Grigorie susține că italianul nu a înțeles bine mesajul său Foto: Arhivă

Pierpaolo Bianco a mers într-o audiență la primarul comunei Plopșoru, pentru a sesiza o problemă la școala la care învață fiul său. Italianul a povestit pe Facebook că primarul s-a supărat și i-a transmis că, dacă nu-i convine, să se întoarcă în Italia:

Mă numesc Pierpaolo Bianco, sunt cetățean italian cu 3 copii și locuim în România. Văzând enormele probleme care există în Plopșoru, unde locuiesc, am mers la primarul locului rugându-l să mă însoțească pentru a i le arata la școala unde fiul meu frecventează cursurile învățământului primar, pentru că aceste probleme ar putea provoca pagube fizice copiilor.... Domnul Petre Grigorie primarul, în loc sa asculte ceea ce vreau sa spun, mi-a spus așa: «Dacă nu îți place, întoarce-te înapoi în Italia»”.

„Suntem conduși de oameni care nu sunt capabili să mențină o conversație“

Italianul a fost siderat de atitudinea primarului: „Suntem în 2022 și suntem tot conduși de oameni care nu sunt capabili să țină un dialog sau să mențină o conversație fără a lua peste picior, e dezastruos!”.

 „Poate nu a înțeles el bine“

Petre Grigorie, primarul comunei Plopșoru, susține că cetățeanul italian a înțeles greșit mesajul său, mai ales că se exprimă cu dificultate în limba română: „Eu nu i-am spus să se întoarcă în Italia. Poate nu a înțeles el bine, pentru că nu știe foarte bine limba română. Este un cetățean italian căsătorit cu o localnică din comuna noastră. M-am înțeles cu dificultate cu el, deoarece nu știe bine limba română“.

Edilul comunei gorjene a spus că a rezolvat problema sesizată: „Era nemulțumit de niște piloni care au rămas la gardul din spatele școlii, deoarece există pericolul ca elevii să se rănească, dar cei mici trebuie supravegheați de cadrele didactice. Locul de joacă este în fața școlii și nu au un motiv să meargă în partea din spate. În urma sesizării, pilonii respectivi au fost tăiați, iar problema a fost rezolvată“.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite