Universitatea „Constantin Brâncuși“ vrea să reducă costurile cu energia electrică și gaze. Ce măsuri ia

0
Publicat:

Conducerea Universității „Constantin Brâncuși“ (UCB) din Târgu Jiu vrea să aplice o serie de măsuri pentru reducere facturilor la energia electrică și la gaze. Cei peste 3.100 de studenți au universității de stat vor desfășura cursuri față în față.

O serie de activități vor fi mutate în clădirea centrală Foto: Arhivă
O serie de activități vor fi mutate în clădirea centrală Foto: Arhivă

„Doar din martie au început să vină facturi mai mari la anergia electrică, pentru că în primele două luni au fost cursuri online. Ultima factură la energia electrică a fost de peste 20.000 de lei“, a spus Luminița Popescu, rectorul Universității „Constantin Brâncuși“.

Pe acoperișurile a două dintre clădirile UCB au fost montate sisteme de panouri fotovoltaice.

Am reușit de anul trecut, pe una dintre clădiri, cea de pe strada Griviței să montăm panouri fotovoltaice. Mai avem o clădire unde laboratoarele Facultății de Inginerie pe care s-a montat în urmă cu mai mulți ani un sistem de panouri fotovoltaice cu un sistem de rotație după razele soarelui de 15 Kw“, a precizat rectorul UCB.

Panouri fotovoltaice și pe alte clădiri ale UCB

Conducerea universității de stat din Târgu Jiu vrea să monteze panouri fotovoltaice și pe alte clădiri.

Ne gândim să extindem acest sistem și la alte clădiri. Prin PNRR s-au lansat axe de finanțare pentru energia verde și ne gândim să aplicăm, deoarece ne dorim să extindem pe toate clădirile cu expunere către zona sudică, astfel încât să valorificăm aceste oportunități“, a mai adăugat Luminița Popescu.

O clădire a universității va fi închisă

O altă va fi măsură pentru reducerea costurilor cu utilitățile va fi mutarea activității din unele clădirii și închiderea acestor spații.

Am decis, tocmai din cauza costurilor mari cu utilitățile, să ne concentrăm activitățile în mai puține locații. Direcția General Administrativă din Complexul Gârdu va fi mutată în clădirea administrativă din complexul Debarcader, unde este și Rectorat, urmând ca acest spațiu să fie închiriat într-o primă fază, tot în ideea de a ne restrânge și de a reduce numărul de locații pentru ca factura la utilități să fie mai mică“, a explicat rectorul Luminița Popescu.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite