Dosarul în care s-a dispus începerea urmăririi penale împotriva lui Marin Condescu, declinat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Condescu este urmărit penal
Condescu este urmărit penal

Procurorul Laurenţiu Grecu, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, şi-a declinat competenţa în favoarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj în dosarul în care a dispus începerea urmăririi penale împotriva liderului de sindicat Marin Condescu, preşedintele clubului Pandurii.

Marin Condescu este cercetat mai nou şi pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave. Din acest motiv, procurorul Grecu a luat decizia ca, prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, să-şi decline competenţa de soluţionare a cauzei în favoarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

Inginerie financiară

La începutul acestei săptămânii, Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu a confirmat că preşedintele clubului Pandurii Târgu-Jiu este urmărit penal pentru complicitate la abuz în serviciu în formă calificată şi uz de fals. În acelaşi dosar s-a dispus începerea urmăririi penale şi faţă de Daniel Burlan, fostul director general al Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia (SNLO), şi Daniel Olaru, director economic, acuzaţi de săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în formă calificată.

Cazul priveşte încheierea unui contract de cesiune între SNLO, Pandurii şi firma EDENRED din Bucureşti. Societatea a furnizat tichete de masă către SNLO, dar, conform contractului încheiat, contravaloarea acestora era virată mai întâi în contul clubului Pandurii, care era obligat să-i transmită mai departe firmei bucureştene, la care nu au ajuns toţi banii. Mai mult decât atât, procurorii susţin că documentul a fost falsificat. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite