Dosar pentru patronul unei fabrici de pâine din Târgu Jiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pâine era furnizată fără documente
Pâine era furnizată fără documente

Patronul unei fabrici de pâine din municipiul Târgu Jiu s-a ales cu dosar pentru evaziune fiscală. Acesta este acuzat de comisarii de la Garda Financiară Gorj că a întocmit 76 de facturi fiscale fictive.

Potrivit Gărzii Financiare Gorj, administratorul societăţii folosea o contabilitate dublă. „Pentru a acoperii producţia şi vânzarea de produse de panificaţie fără documente legale, folosea sistemul informatic pentru întocmirea fictivă a unor facturi pentru cantităţi şi valori mari de pâine, facturi care nu erau înregistrate în evidenţa contabilă şi care aveau aceleaşi numere şi date cu alte facturi emise pentru cantităţi şi valori mult mai mici, care erau înregistrate în evidenţă. Urmare verificărilor efectuate, s-a constatat că agentul economic respectiv a emis în mod fictiv, în perioada februarie – iulie 2013, 76 de facturi fiscale pentru cantitatea de 22.629 bucăţi produse de panificaţie, pe care le-a produs şi comercializat fără documente legale şi fără a înregistra în evidenţa contabilă veniturile obţinute în valoare de 22.557 lei. Faţă de constatările efectuate, a fost întocmit act de sesizare penală înaintat organelor de cercetare, prejudiciul cauzat bugetului de stat fiind estimat la suma de 7.277 lei“, declară Gheorghe Capotă, comisarul şef al Gărzii Financiare Gorj.

Prejudiciu de 350.000 de lei

De la începutul anului şi până în prezent, Garda Financiară Gorj a identificat producerea şi comercializarea ilicită a peste un milion de bucăţi produse de panificaţie, pentru care a înaintat organelor de cercetare un număr de 24 sesizări penale pentru prejudicii însumând peste 350.000 lei.

În aceeaşi perioadă, la producătorii şi comercianţii de pâine, Garda Financiară Gorj a aplicat 50 amenzi contravenţionale în valoare de peste 35.000 lei, fiind confiscate şi sumele de bani încasate nelegal, în suma de 8.540 lei.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite