Doi tineri, arestaţi preventiv 30 de zile pentru incendierea unui autoturism

0
Publicat:

Joi, doi tineri din Gorj, care iniţial au fost reţinuţi de poliţişti pentru incendierea unui autoturism, au primit mandate de arestare pentru 30 de zile şi sunt bănuiţi că ar fi autorii mai multor incendii care au avut loc în Târgu Jiu începând cu luna martie a acestui an.

Foto arhivă
Foto arhivă

Cel mai recent incendiu pe care l-au provocat, atunci când a ars o maşină parcată în apropierea unui oficiu poştal de pe strada Unirii din Târgu Jiu, a provocat pagube atât la tencuiala acestuia, cât şi la terasa unui apartament, astfel că ei sunt acuzaţi acum şi de distrugere, potrivit Agerpres.

„Cei în cauză, la data de 28 februarie, ar fi provocat un incendiu care s-a manifestat la un autoturism aflat în parcarea aferentă unui bloc de pe strada Unirii din municipiul Târgu Jiu, căruia i-au fost distruse, prin ardere, mai multe elemente de caroserie din partea din spate, totodată fiind afectată şi tencuiala Oficiului Poştal nr. 6 de pe strada Unirii şi izolaţia termică de la terasa unui apartament”, informează reprezentanţii IPJ Gorj.

Începând din luna martie a acestui an, pe strada Unirii au avut loc mai multe incendii, dar până acum acestea au rămas cu autori necunoscuţi, astfel că, potrivit anchetatorilor, se bănuieşte că cei doi tineri, unul în vârstă de 19 ani, din Târgu Jiu, şi celălalt de 29 de ani, din comuna Arcani, ar fi incendiat, pe 26 martie, mai multe chioşcuri confecţionate din pvc,  unde erau depozitate florile mai multor societăţi comerciale, tot pe strada Unirii.

De asemenea, în cursul anchetei a reieşit faptul că tot ei ar mai fi dat foc şi unui cărucior pentru copii, depozitat în scara unui bloc, situat pe strada Unirii din municipiul Târgu Jiu. Incendiul provocat atunci, pe lângă faptul că a dus la panica locatarilor, a distrus uşa de acces în scară, confecţionată din termopan, fiind afectaţi şi pereţii de pe casa scării.

După ce iniţial au fost reţinuţi de poliţişti pentru 24 de ore, cei doi tineri au fost prezentaţi la tribunal, unde judecătorul a aprobat arestarea lor preventivă pentru 30 de zile pentru incendiere şi distrugeri.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite