Cum arată plămânii afectaţi 100% de COVID-19. Pacientul a fost salvat VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Evoluţia plămânilor pacientului Foto: facebook.com/bogdan.c.ion.7
Evoluţia plămânilor pacientului Foto: facebook.com/bogdan.c.ion.7

Un pacient cu afectare pulmonară de 100% a fost transferat de la secţia ATI Târgu Jiu la Clinica de Medicină Hiperbară Mureş.

Şeful clinicii din Mureş, medicul Bogdan Cristian Ion, a prezentat, într-o postare de pe pagina sa de Facebook, modul în care au evoluat plămânii: 

„Pacient postCOVID cu afectare 100% de aproximativ 2 săptămâni internat în Spitalul de Medicină Hiperbară Mureş, transfer din ATI Tg Jiu! CT-ul de azi după cca 2 spt de hiperbară 20 m, 3 bari ATA, şedinţe de ore! La internare necesarul de O2 era pe la 40l/min, actual stabil la 5l/min. Chiar dacă CT-ul de azi este departe de un CT perfect şi chiar dacă pacientul în continuare este într-o stare critică, şansele de recuperare fără sechele cresc considerabil! Pentru că noi, în Spitalul de Medicină Hiperbară, recuperăm de regulă astfel de pacienţi. Ca idee, astfel de cazuri NU AU NICI O ŞANSĂ de supravieţuire în afară terapiei hiperbare!“ 

Pacientul se află în continuare în stare gravă, dar are şanse de supravieţuire în urma tratamentului primit.

VIDEO

În judeţul Gorj au fost efectuate în ultima zi 256 de teste, din care 98 au fost pozitive. În aceeaşi perioadă s-au înregistrat trei decese cauzate de COVID-19 la persoane de peate 80 ani, nevaccinate, care sufereau şi de alte afecţiuni. 

Vă recomandăm să mai citiţi 

Ritualul crud al dacilor prin care un bărbat era tras în suliţe pentru a-i transmite mesaje lui Zamolxis

Doi tineri s-au răsturnat cu un ATV pe Transalpina. Una dintre victime, preluată cu elicopterul SMURD

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite