Doi tineri s-au răsturnat cu un ATV pe Transalpina. Una dintre victime, preluată cu elicopterul SMURD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Una dintre victime a fost transportată cu elicopterul la un spital din Bucureşti     Foto: Salvamont Gorj
Una dintre victime a fost transportată cu elicopterul la un spital din Bucureşti     Foto: Salvamont Gorj

Un grav accident a avut loc duminică, 13 februarie, pe Transalpina, în zona Rânca, Gorj. Doi tineri, de 22 de ani, din Piteşti, s-au răsturnat cu un ATV.

Accidentul a avut loc la ieşire din zona Rânca. Salvamontiştii gorjeni au intervenit pentru acordarea primului ajutor. 

„Acţiune în derulare a salvamontiştilor din cadrul serviciului Salvamont al Consiliului Judeţean Gorj pentru salvarea a doua persoane grav accidentate în urma răsturnării cu un ATV scăpat de sub control. Ambele victime au vârsta de 22 de ani şi au suferit multiple traumatisme cu pierderea stării de conştientă. 

Salvamontiştii aflaţi de serviciu în zona Rânca au intervenit cu promptitudine au făcut evaluările primare, au început manevrele de prim ajutor, au imobilizat victimele cu coliere cervicale şi în saltele cu vacuum şi le-au menţinut funcţiile vitale pana la sosirea echipajelor de ambulante SAJ şi SMURD care le-au preluat pentru transport la prima unitate medicală. Este al treilea caz de astăzi al salvamontiştilor gorjeni. Salvamont România vă îndeamnă la prudenţă şi responsabilitate în derularea activităţilor turistice montane! “, au transmis reprezentanţii Salvamont România. 

Sabin Cornoiu, şeful Salvamont Gorj, a precizat că pe ATV se aflau un bărbat şi o femeie, iar accidentul a avut loc, cel mai probabil, din cauza vitezei prea mari de deplasare.

Tânăra se află în stare mai gravă şi va fi transportată cu elicopterul SMURD la Bucureşti.

Tânăra nu avea permis de conducere

Potrivit poliţiştilor, ATV-ul era condus de tânăra de 22 ani, iar aceasta nu avea permis de conducere. 

„Din cercetările efectuate, poliţiştii au constatat că o tânără, de 22 de ani, din municipiul Bucureşti, în timp ce conducea un ATV pe DN 67 C Rânca, din direcţia Vârful Păpuşa către Novaci, într-o curbă la dreapta, ar fi pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare şi s-ar fi răsturnat. 

În urma impactului, atât conducătoarea, cât şi pasagerul motociclului, un tânăr, de 22 de ani, din municipiul Piteşti, judeţul Argeş, au suferit leziuni şi au fost transportaţi la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliţiei Române, s-a constatat că tânăra nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Testarea cu aparatul etilotest nu a putut fi posibilă, tinerei fiindu-i recoltate probe biologice de sânge,  în vederea stabilirii alcoolemiei. 

În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi conducerea unui vehicul, pe drumurile publice, fără a poseda permis de conducere“, a transmis IPJ Gorj. 


Vă recomandăm să citiţi şi 

Agresorul care a lovit un băiat de 14 ani cu un cuţit în cap a fost capturat, după o acţiune a poliţiştilor VIDEO

„Revoluţie” a şoselelor pline de noroi din staţiunea montană Rânca. Ce le promit autorităţile turiştilor

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite