Contract de 12 milioane de euro semnat de Primăria Târgu Jiu pentru modernizarea transportului în comun

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Contractul are o valoare de 12 milioane de euro                                                                          Foto: A.I
Contractul are o valoare de 12 milioane de euro                                                                          Foto: A.I

Primăria municipiului Târgu Jiu a încheiat miercuri, 23 februarie, contractul de modernizare a transportului în comun cu societatea UTI.

Valoarea contractului este de 12 milioane de euro, finanţarea fiind asigurată din fonduri europene. 

„Am semnat astăzi contractul pentru modernizarea infrastructurii de transport în comun de la Târgu Jiu, alături de reprezentantul societăţii UTI, cea care a câştigat licitaţia, domnul Nicolae Ivan.

În cifre, această investiţie înseamnă 12 milioane de euro din fonduri europene pe care noi îi aducem aici, 27 de kilometri de fir de contact, 700 de metri de reţea nouă pe tronsonul Agriculturii - Mall, 186 de stâlpi înlocuiţi, 40 de staţii moderne, dotate cu echipamente de ultimă generaţie, 2 staţii de redresare reabilitate şi o statie de redresare nouă.

Mă bucură faptul că se lucrează cu o societate serioasă, cu care am mai colaborat şi care mereu a finalizat lucrările înainte de termen“, a anunţat primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu. Acesta a precizat că este unul dintre cele mai importante contracte semnate în ultimii de ani.  

Tot în cadrul proiectului va fi modernizat şi sediul Transloc şi atelierul de reparaţii. 

Peste 180 de stâlpi vor fi înlocuiţi

Nicolae Ivan, reprezentantul societăţii UTI, a declarat că se va lucra pe tronsoane, astfel încât circulaţia troleibuzelor să fie întreruptă cât mai puţin: „Acest proiect este extrem de important pentru cetăţeni municipiului Târgu Jiu şi ne bucurăm că luăm parte la acest proiect. UTI este liderul asocierii din care mai fac parte încă trei firme cu mare experienţă în domeniul tracţiunii electrice. Suntem implicaţi şi îna lte proiecte asemănătoare din ţară. Suntem convinşi că vom putea finaliza lucrărilor în termenul stabilit, decembrie 2023. 

Graficul şi planificarea sunt realizate de aşa manieră încât să se întrerupă cât mai puţin transportul cu troleibuzul. Se va circula, pe anumite tronsoane“. 

Marius Ionescu, directorul tehnic al Primăriei Târgu Jiu, a spus că peste 180 de stâlpi metalici pentru cablurile de troleibuz vor fi înlocuiţi. De asemenea, staţiile de călători vor fi dotate cu camere de supravegheze şi cu afişaj electronic. 


Vă recomandăm să citiţi şi 

A fost vândută fosta fabrică de confecţii din Târgu Jiu. Cine este investitorul şi ce vrea să ridice în locul fabricii

Cum au ajuns terenurile concesionate pentru vile, la Rânca, să fie recuperate şi transformate în parcări

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite