Ciolacu afirmă că preţurile la gaze naturale şi electricitate vor rămâne plafonate la nivelul actual pe tot parcursul anului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că pe tot parcursul acestui an preţurile la gazele naturale şi electricitate vor fi plafonate, la nivelul celor din prezent. Acesta anunţă şi că PSD doreşte o extensie a acestor prevederi până în 2025.

"Noi am dori o extensie până în anul 2025, să mergem pe aceeaşi formulă. Categoric, ordonanţele trebuie date anual, pentru că e parte componentă din construcţia bugetului consolidat”, a precizat liderul PSD.

Ciolacu a catalogat ca fiind "profesionistă" abordarea actualului premier în ceea ce priveşte măsurile care trebuie luate de la 1 aprilie pentru preţurile la gazele naturale şi electricitate. 

"Haideţi să fim corecţi: această abordare, din punctul meu de vedere profesionistă, a premierului de a nu se grăbi şi a vedea întâi toate cifrele şi să vadă tot tabloul şi pe urmă să decidă printr-o ordonanţă de urgenţă mi se pare una corectă. În acest moment, există o ordonanţă care a limitat preţul atât în zona casnică, cât şi în zona IMM-urilor şi cu scheme de lucru pentru marii consumatori. O avem în vigoare, până în martie. În acest moment, şi cu reglementatorul, cu ANRE-ul dacă vor avea timpul necesar să pună în aplicare noua ordonanţă, va fi de la 1 aprilie. Dacă nu, se va prelungi încă o lună această ordonanţă. Dar există un lucru comun foarte corect şi predictibil: în acest moment preţul la energie electrică este pentru zona casnică 0,8 şi va rămâne 0,8 şi la IMM-uri şi restul de consumatori un leu, iar la gaze e 0,31 cu 0,37. Aceste preţuri se vor regăsi şi în următorul act normativ”, a declarat Marcel Ciolacu în timpul unui interviu la România TV. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite