Condiții de militărie la teatrul din Târgu Jiu. Actorii au ajuns să ceară voie să meargă la toaletă

0
Publicat:

Actorii de la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu“ din Târgu Jiu trebuie să semneze condica de prezență și trebuie să ceară voie chiar și când merg la toaletă, așa cum rezultă dintr-o fotografie care circulă pe rețelele sociale.

Actorii teatrului din Târgu Jiu trebuie să respecte reguli specifice unităților militarizate
Actorii teatrului din Târgu Jiu trebuie să respecte reguli specifice unităților militarizate

Regulile impuse de noua conducere a teatrului sunt specifice unei unități militarizate, și unei instituții în care se pune accent pe partea de artistică și de creație. Fiecare actor trebuie să treacă în condica de prezență unde se află, astfel că unul dintre aceștia a scris că merge la toaletă. „În niciun teatru din țară nu există așa ceva. Munca actorului nu poate fi cronometrată. Eu lucrez foarte mult individual, acasă, învăț rolul mai mult seara, pentru atunci rețin mai bine. Este o mare inepție“, a spus unul dintre actorii consacrați. Ideea unei condici de prezență pentru actori a mai fost cerută în trecut de către reprezentanții Primăriei Târgu Jiu.

condica prezenta jpeg

Din păcate, mulți nu acceptă condițiile acestea de lucru și au început să plece din Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu“. Este vorba de actorul Marian Negrescu, fostul director al teatrului și cel care a înființat această instituție, dar și Ana Cucu Popescu, responsabil PR și dramaturg, iar alții se pregătesc să plece.

Actorii sunt prigoniți

Nu este prima „ispravă“ a noii directoare, Mariana Ghițulescu, care a a venit la conducere de la data de 1 februarie. O trupă de câțiva actori ai teatrului au trebuit să-și ia concediu pentru a juca o piesă la celebrul Carnaval de la Veneția, deși spectacolul fusese prezentat în premieră la teatrul din Târgu Jiu. Conducerea teatrului a motivat că nu mai deținea drepturi pentru ca piesa să fie jucată de Teatrul Dramatic Elvira Godeanu și că actorii au semnat un contractat cu Institutul Cultural Român.

De asemenea, numele fostului director Marian Negrescu, care a înființat teatrul a fost înlăturat din denumirea unei săli de repetiții.

Teatrul Dramatic Elvira Godeanu se află în subordinea Primăriei Târgu Jiu. Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu a spus că directoarea Ghițulescu are toată susținerea autorității.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite