„Autostrada spre Teatru”, proiect-pilot pentru Constanța. Spectatori din București aduși cu autocarul la malul mării

0
Publicat:

Spectatorii bucureșteni vor descoperi și poveștile inedite ale clădirilor din zona peninsulară a orașului, vor vizita Muzeul de Artă și, seara, se vor bucura de teatru. Totul face parte dintr-un proiect pilot conceput de Teatrul de Stat Constanța.

Scenă din Seaside Stories FOTO: Teatrul de Stat Constanța
Scenă din Seaside Stories FOTO: Teatrul de Stat Constanța

„Chiar dacă e iarnă, Teatrul de Stat Constanța te ia din București, te aduce la mare, te ajută să cunoști (mai bine) Peninsula orașului, printr-un tur ghidat - Walking Tour with Diana Slav, te trimite la unul dintre cele mai bogate muzee de artă din România, apoi te invită direct pe plaja din Seaside Stories - regia Radu Afrim, unde vara nu se termină niciodată”, așa sună invitația Teatrului constănțean.

Proiectul-pilot are în centru spectacolul Seaside Stories, în regia lui Radu Afrim, care se va juca pe 25 februarie la Sala Studio a Teatrului de Stat Constanța. Toate cele 27 de bilete puse la dispoziția publicului din București s-au vândut într-o singură zi (110 lei/bilet, la care se adaugă comisionul agenției de bilete).

„Nu este ceva absolut original. M-am inspirat dintr-un model pe care l-au aplicat cei de la Teatrul din Craiova, apoi l-au preluat cei de la Teatrul din Sfântu Gheorghe. Mi s-a părut o idee ingenioasă deoarece, pe de o parte promovăm imaginea Teatrului și către publicul din afară și, pe de altă parte, putem aduce public în oraș”, spune Erwin Șimșensohn, directorul Teatrului de Stat Constanța

Afișul evenimentului FOTO: Teatrul de Stat Constanța
Afișul evenimentului FOTO: Teatrul de Stat Constanța

El explică faptul că și-a dorit să vină cu ceva în plus față de ce au făcut celelalte două teatre din țară, de aceea oferă o experiență culturală completă ce include vizitarea unui muzeu și un tur al centrului istoric al orașului.

Desigur, spectatorii din București vor avea și câteva ore libere la dispoziție și chiar pot beneficia de reduceri dacă doresc să testeze bucatele tradiționale dobrogene la unele restaurante care colaborează cu instituția de cultură.

Ne-am gândit cum să facem să crească turismul în oraș, dincolo de mare? Să promovăm Constanța și cu altceva decât Marea Neagră”, spune directorul.

Așadar, cei 27 de spectatori din București vor pleca sâmbătă, 25 februarie, la ora 10.00 din fața Teatrului Național București cu un autocar pus la dispoziție de Teatrul de Operetă din Capitală (Teatrul din Constanța plătește doar combustibilul și șoferul).

Pe la prânz, timp de o oră, spectatorii aduși cu autocarul vor fi însoțiți de un ghid prin sălile Muzeului de Artă din Constanța. Mai spre seară, se vor plimba prin centrul istoric al orașului și vor afla poveștile impresionante ale oamenilor, clădirilor și locurilor de la Diana Slav, voluntar care organizează tururi gratuite ale Constanței.

De la ora 19.00 începe spectacolul „Seaside Stories”, regizat de Radu Afrim, la Sala Studio, unde spectatorii bucureșteni se vor alătura constănțenilor pentru a fi martori la „succesiunea de povești cu personaje diferite, cu întâlniri fulgurante, scurte momente intense decupate din viață, poate dintre acelea pe care le-am trăit cu toții, cu picioarele pline de nisip, cu pielea încrețită pe care soarele a uscat apa mării”, așa cum se arată în descrierea spectacolului.

„Ideea a prins foarte tare. Aș vrea să continuăm proiectul, să implicăm și alte instituții de cultură din oraș”, spune directorul Erwin Șimșensohn.

Erwin Șimșensohn, directorul Teatrului de Stat Constanța FOTO: Fb/E.S.
Erwin Șimșensohn, directorul Teatrului de Stat Constanța FOTO: Fb/E.S.
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite