Condescu, Boncu şi naşul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marin Condescu a fost reţinut 24 de ore, după care a fost pus în libertate de Tribunalul Gorj
Marin Condescu a fost reţinut 24 de ore, după care a fost pus în libertate de Tribunalul Gorj

Scandalurile în care au fost implicaţi magistraţi nu au ocolit judeţul Gorj. Ultimul este cel în care apare numele judecătorului Teofil Boncu, de la Tribunalul Gorj. Judecătorul a apărut pe prima pagină a ziarelor în urma dosarului penal deschis împotriva de liderul de sindicat Marin Condescu, fostul preşedinte al clubului de fotbal Pandurii, şi a lui Viorel Temelescu, fostul vicepreşedinte al echipei.

Procurorul care încă se mai ocupă de dosarul lui Condescu şi Temelescu a solicitat, în toamna anului trecut, recuzarea judecătorului Boncu, atunci când a cerut arestarea preventivă a celor doi lider de sindicat. Motivul invocat a fost acela al unei apropieri evidente între Marin Condescu şi magistrat prin intermediul unui prieten comun: primarul oraşului Rovinari, Dorin Filip. Edilul-şef i-a botezat, în urmă cu 12 ani, fiica judecătorului Boncu. „Este un om cinstit. Nu are mamă, nu are tată“, spunea primarul Filip, care învârte în Rovinari mai multe afaceri prin intermediul firmelor pe care le deţine pe numele unor membrii ai familiei. Afacerile l-au adus foarte aproape de liderul de sindicat Marin Condescu. Astfel, fiul primarului de la Rovinari era asociat cu Marin Condescu la o televiziune locală. De asemenea, Dorin Filip este unul dintre apropiaţii lui Marin Condescu. Legăturile dintre cei doi şi judecător erau cât se poate de evidente, dar cererea de recuzare a lui Teofil Boncu a fost respinsă, iar ce a urmat a fost lesne de anticipat: judecătorul a respins solicitarea de arestare preventivă faţă de cei doi inculpaţi, iar motivaţia acestuia a fost aceea că faptele nu există. Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a contestat sentinţa, dar Curtea de Apel Craiova a respins solicitarea şi a menţinut hotărârea de la Tribunalul Gorj. De menţionat ar mai fi şi faptul că Tribunalul Gorj şi Curtea de Apel Craiova s-au aflat printre clienţii de la Hotelul Mina, care a fost administrat de Mădălina Berbecel, o apropiată a lui Marin Condescu. 

Cercetat de DNA pentru o plasă cu păstrăvi

Judecătorul Iacob de la Judecătoria Motru este un alt magistrat controversat. Acesta se află şi acum în vizorul procurorilor de la DNA, după ce a fost acuzat de un localnic din Padeş, parte într-un proces, că a văzut cu ochii lui cum magistratul a primit o plasă cu păstrăvi de la cel cu care se judeca şi susţine că sunt şi alţi martori. În orice caz, dosarul a ajuns la DNA şi se află în cercetare. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite