Circulația rutieră din Defileul Jiului, blocată timp de aproximativ două ore VIDEO

0
Publicat:

Circulația rutieră pe drumul care străbate Defileul Jiului a fost blocată vineri, 28 octombrie, timp de aproximativ două ore, ca urmare a demolării unei pasarele aflate deasupra drumului.

image

Decizia a fost luată fiindcă o estacadă (pasarelă) a unui operator privat se află într-un echilibru precar, iar întârzierea îndepărtării acesteia poate crea probleme traficului din zonă. La această oră, reprezentanții DRDP Craiova și ai Poliției Rutiere sunt la fața locului pentru a redeschide traficul rutier cât mai repede în condiții de siguranță“, au transmis reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova.

Aceștia le-a recomandat șoferilor și o rută ocolitoare: „Recomandăm următoarea rută ocolitoare pentru relația Târgu Jiu – Petroșani și retur:DN66, km. 78+640 intersecție cu DC1 (Centura Târgu Jiu) – Centura Târgu Jiu – intersecție cu DN67, km. 83+100 (Târgu Jiu – Râmnicu Vâlcea) – DN7, km. 170+752 (Râmnicu Vâlcea – Sibiu) – A1 (Sebeș – Simeria) – DN 66, km. 210+555 (Simeria – Hațeg – Petroșani)“ .

O serie de lucrări de modernizare au fost efectuate pe Drumul Național 66. Astfel, în zona mănăstirii Lainici a fost construit un nou pod peste râul Jiu, pentru că acolo exista unul provizoriu și era impusă o limită de greutate de 29 de tone. Acum, limita a fost eliminată. În plus, în zona mănăstirii a fost amenajată o parcare și o intersecție. 

Accident teribil

Pe Drumul Național 66 a avut loc, în urmă cu câteva săptămâni un teribil eveniment rutier. Un șofer care se afla în mașină alături de familia sa a fost lovit în zona capului de o piatră căzută de pe un versant și a murit la scurt timp. Reprezentanții de la Drumurile Naționale spun că în zona era montată plasă de protecție, dar piatra a căzut de la o înălțime mai mare de 100 de metri, iar prăbușirea a avut loc fie ca urmare vântului puternic, fie din cauza unui animal sălbatic, care a trecut prin zonă și a antrenat pietrele. 

După acest incident, DRDP Craiova va efectua cu o firmă specializată lucrări de rănguire, care constă în verificarea în mod manual a pietrelor și îndepărtarea celor care prezintă risc de prăbușire.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite