Casă de Cultură prădată de hoți. Cu ce bunuri au plecat de acolo și ce spune Poliția despre anchetă

0
Publicat:

Casa de Cultură a Sindicatelor din municipiul Târgu Jiu a fost prădată de hoți. Aceștia au furat materiale din recuzita Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu“, folosită la o piesă de teatru stradal.

Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgu Jiu a fost spartă Foto: Arhivă
Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgu Jiu a fost spartă Foto: Arhivă

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Gorj au transmis că s-a înregistrat o plângere și că s-a deschis o anchetă pentru prinderea făptașilor: „La data de 26 octombrie, Poliția Municipiului Târgu-Jiu a fost sesizată de un reprezentant al unei instituții de cultură din municipiul Târgu-Jiu, despre faptul că în perioada 21-24 octombrie, persoane necunoscute au pătruns prin efracție într-o încăpere a unei instituții publice, de unde ar fi sustras mai multe obiecte de recuzită.

Prejudiciul este in curs de estimare.

Polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat în cadrul unui dosar penal, pentru identificarea autorilor și tragerea la răspundere penală a acestora“, au transmis reprezentanții Poliției Gorj“.

Instituția prejudiciată este Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu“ din Târgu Jiu, care a depozitat în incinta Casei de Cultură a Sindicatelor recuzita folosită la piesa stradală „Toboșarul“. 

Casa de Cultură, într-un stadiu avansat de degradare

Casa de Cultură a Sindicatelor a fost preluată, în urmă cu mai mulți ani, de către Primăria municipiului Târgu Jiu, în contul datoriilor pe care le avea la bugetul local. Clădirea este într-o avansată stare de degradare, iar autoritățile au cerut sprijinul Companiei Naționale de Investiții pentru reabilitarea sediului.

Toate activitățile din casa de Cultură au fost oprite, iar spațiile au fost golite, dar lucrările nu au început nici până în prezent, pe motiv că societatea care a câștigat licitația pentru partea de proiectare și de execuție a constatat o serie de diferențe între studiul de fezabilitate și proiect. 

Conform contractului încheiat, lucrările trebuie finalizate până la sfârșitul anului viitor, dar acestea nici măcar nu au început. Între timp, clădirea s-a degradat și mai mult, iar pe acoperiș au început să crească arbuști. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite