Cine a depus sesizarea la DNA împotriva primarului Florin Cârciumaru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Florin Cârciumaru, primarul municipiului Târgu Jiu a fost reclamat la Direcţia Naţională Anticorupţie de o persoană care s-a aflat în apropierea sa.

Anumite informaţii au indicat că ancheta DNA ar fi pornit de la o plângere formulată de afaceristul Constantin Lungu, patronul firmei Pre-Sanitas, după ce, în anul 2012, contractul cu asociaţia din care făcea parte şi Presanitas-firma sa, pentru reabilitarea şi extinderea reţelelor de distribuţie apă şi a sistemului de canalizare a fost reziliat. Afaceristul a ieşit din afacere cu o pagubă semnificativă. Acesta a depus o sesizare la Corpul de Control al Primului Ministru şi la DNA în urma unui conflict cu consultantul proiectului, motiv pentru care a ieşit din asociaţia cu firma Energomontaj. 

„Caută acum în carul cu fân“

Omul de afaceri Constantin Lungu a negat că a depus vreo sesizare împotriva primarului Florin Cârciumaru: „Nu este adevărat. Nu am depus vreo sesizare împotriva primarului Cârciumaru. Informaţia este falsă. Procuroii caută acul în carul cu fân“

„Primeşti lovituri de la cine nu te aştepţi“

Primarul Florin Cârciumaru a lăsat să se înţeleagă că o persoană care s-a aflat în apropierea sa a depus sesizarea. Acesta a spus, la TV Sud, că nu ştie cine a depus plângerea:

„Nu ştiu cine a depus sesizarea. De multe ori în viaţă primeşti lovituri de la cine nu te aştepţi. Eu merg pe principiul că unui om în viaţă îi este dat să treacă peste multe necazuri“.

Şase percheziţii domiciliare

Procurorii anticorupţie de la Craiova împreună cu mascaţii au descins, în această dimineaţă, la şase adrese din municipiul Târgu Jiu, într-un dosar penal care vizează achiziţionarea unei case de vacanţă de către fiica şi ginerele primarului Cârciumaru de la firma Presanitas, care a efectuat o serie de lucrări pentru Primăria Târgu Jiu, dar şi pentru operatorul de apă şi canalizare Aparegio.

Au fost efectuate percheziţii în biroul primarului Florin Cârciumaru, la vila acestuia din cartierul Vădeni, la sediul societăţii Aparegio, la două locuinţe aparţinând omului de afaceri Constantin Lungu, dar şi la sediul firmei acestuia. 

Oamenii legii au stat la sediul Primăriei Târgu Jiu aproximativ şapte ore, după care primarul municipiului Târgu Jiu i-a însoţit la vila acestuia pentru a asista la efectuarea percheziţiei. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite