Cântăreaţa de muzică populară care s-a fotografiat aşezată pe opera lui Brâncuşi. „Nu te-au certat miliţienii că ai stat pe scaun? Că pe Iohannis l-au criticat“

0
0

Roberta Crintea, o cunoscută cântăreaţă de muzică populară, a postat pe pagina personală de Facebook mai multe fotografii în care apare aşezată pe unul dintre scaunele de la Masa Tăcerii, operă de artă realizată de marele sculptor Constantin Brâncuşi, situaţie interzisă printr-o hotărâre a Consiliului Local.

Atingerea lucrărilor de artă care fac parte din Ansamblul monumental „Calea Eroilor“ este interzisă printr-o hotărâre a Consiliului Local Târgu Jiu din luna aprilie 2017. Amenda pentru cei care încalcă această hotărâre este cuprinsă între 500 şi 2.500 de lei.

În mod normal, zona este supravegheată de poliţiştii locali. Chiar unul dintre prietenii de pe Facebook ai interpretei a comentat în acest sens: „Nu te-au certat miliţienii că ai stat pe scaun? Că pe Iohannis l-au criticat“.

Comentariul care însoţeşte una din fotografii este următorul: „Iubirea este atunci când celălalt ştie despre tine ceea ce tu ai uitat să mai fii“. Dirijorul Ansamblului Folcloric „Doina Gorjului“, Aurel Blondea, a avertizat-o, tot printr-un mesaj postat la această fotografie, că riscă să fie amendată:

image
„O să luaţi amendă, doamnă. Poliţia, cu multă iubire…, o să vă amendeze, dacă vă prinde“.

De ce nu poate fi amendată de Poliţia Locală

image

Alexandra Petriţa, purtător de cuvânt al Poliţiei Locale Târgu Jiu, a precizat că interpreta Roberta Crintea nu poate fi sancţionată pentru că nu se cunoaşte cu exactitate data la care a fost realizată fotografia: „Din fotografia respectivă nu se poate stabili data când persoana în cauză s-a fotografiat pe unul din scaunele de la Masa Tăcerii şi nu există un fapt cert că fotografia este originală. Mai mult decât atât, conform dispoziţiilor OG nr.2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, agentul constată faptele de natură contravenţională prin propriile constatări“.

Târgu-Jiu


Ultimele știri
Cele mai citite