Bătaie între două florărese din cauza concurenței. Agresoarea a fost condamnată de instanța de judecată

0
Publicat:

O florăreasă din municipiul Motru, județul Gorj, a fost condamnată de instanța de judecată pentru că a bătut o colegă de breaslă, conflictul fiind generat de concurența dintre cele două.

O florăreasă din Motru a fost condamnată pentru că și-a bătut colega Foto: Arhivă
O florăreasă din Motru a fost condamnată pentru că și-a bătut colega Foto: Arhivă

Femeia a fost găsită vinovată de o instanță a Judecătoriei Motru pentru comiterea infracțiunii de lovire și alte violențe. „Condamnă inculpata, Roșculeț Codruța, la pedeapsa amenzii penale în cuantum de 4.000 lei (200 zile-amendă x 20 lei pentru fiecare zi-amendă), pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violențe. Atrage atenţia asupra dispoziţiilor art. 63 alin. (1) C. pen. privind înlocuirea pedepsei amenzii cu un număr corespunzător de zile cu închisoarea, dacă nu execută pedeapsa amenzii penale, în tot sau în parte, cu rea-credinţă, precum şi asupra dispoziţiilor art. 64 C. pen. privind executarea pedepsei amenzii prin prestarea unei munci neremunerate în folosul comunităţii“, se arată în sentință.

În plus, florăreasa a mai fost obligată să achite daune morale de 5.000 de lei. Sentința nu este definitivă și poate fi contestată.

Totul a pornit de la concurență

„Inculpata a lovit cu palmele peste cap, cu piciorul în zona dorsală și a tras-o de păr pe persoana vătămată, Cămărașu Elena, producându-i leziuni traumatice care au necesitat pentru vindecare 4-5 zile îngrijiri medicale“, se arată în rechizitoriu. Incidentul a fost filmat de camerele video de supraveghere.

Conflictul dintre cele două florărese este mai vechi și are la bază concurența. „De circa 7 ani, de când persoana vătămată și-a început activitatea de comerț într-un punct de lucru vecin cu punctul de lucru al întreprinderii inculpatei, între cele două administrare ale florăriilor a apărut o situație conflictuală, datorată concurenței pe care și-o fac. În acest context, persoana vătămată s-a hotărât să monteze la magazinul său un sistem de supraveghere video, (...) cu ajutorul unei firme de specialitate, a început să monteze camerele de supraveghere video. Văzând acest lucru, în timp ce persoana vătămată își aranja florile așezate în afara magazinului, pe latura dinspre magazinul inculpatei, inculpata a venit la ea, au purtat o discuție scurtă, contradictorie, după care a împins-o pe persoana vătămată, continuând discuția și a lovit-o cu palma în zona feței, astfel că acesteia i-a căzut din mână telefonul mobil cu care se pregătea să efectueze apelul de urgență 112“, a constatat instanța de judecată.

Cele două florărese au fost despărțite de soțul agresoarei. „Inculpata i-a aplicat o lovitură cu piciorul persoanei vătămate, în zona dorsală a picioarelor și o alta cu palma peste față, după care a tras-o de păr, a lovit-o cu palma în zona cefei și cu pumnul drept în zona feței. Cele două au fost despărțite de soțul inculpatei, care s-a deplasat la ele și a luat-o pe soția sa de la locul conflictului, îndreptându-se cu aceasta către magazinul lor. În timpul conflictului, inculpata a proferat cuvinte și expresii jignitoare la adresa persoanei vătămate și a amenințat-o cu moartea, fără ca persoana vătămată să riposteze în vreun fel, respectiv verbal sau fizic“, se precizează în rechizitoriu

Agresoarea susține că a fost provocată

În urma loviturilor aplicate, victima a suferit leziuni traumatice, care au ncesitat pentru vindecare 4-5 zile îngrijiri medicale. În plus, o parte din pări i-a fost smuls.

Conform hotărârii judecătorești, inculpata nu a dorit să dea declarație organelor de poliție, „afirmând că își menține precizările pe care le-a făcut în plângerea prealabilă, respectiv că în data de 04.03.2021 ea a fost agresată fizic și verbal de persoana vătămată, fiind amenințată în repetate rânduri cu bătaia de către aceasta. Fiind audiată în faza de cercetare judecătorească, inculpata a arătat că recunoaște fapta de lovire, dar în condițiile în care a fost provocată de persoana vătămată. În acest sens, a arătat că persoana vătămată i-a adresat insulte și, deși nu era prima dată când o insulta, în acea zi insultele i-au provocat o puternică emoție, pentru că i-a adresat injurii cu referire la tatăl său, pentru care tocmai făcea pregătiri pentru pomenirea de un an“.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite