Avalanşă de locuri de muncă în străinătate

0
0
În Gorj sunt înregistraţi aproximativ 11.500 de şomeri
În Gorj sunt înregistraţi aproximativ 11.500 de şomeri

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj a anunţat că patronii străinii oferă sute de joburi în domeniul agricol, cel medical şi hotelier.

Austria oferă 20 de locuri de munca pentru drujbişti. Se cere experienţă şi cunoaşterea limbii germane. Fiecare angajat va primi un salariu de 1300 de euro net pe lună. Belgia caută cinci gorjeni pentru posturile de asistenţi medicali, două pentru inginer constructor, două pentru lucrător în marmură şi unul pentru un licenţiat în comerţ. Se cere calificare în aceste domenii şi cunoaşterea limbii franceze. Pentru asistenţii medicali se oferă un salariu de aproximativ 2100 euro brut pe lună în primul an de lucru, urmând ca acesta să crească în funcţie de vechime.

Pentru Danemarca se caută 25 de tineri români absolvenţi de liceu sau facultate cu profil agricol, cunoscători de limba engleză, care să lucreze ca stagiari-lucrători calificaţi in ferme de creştere a animalelor, sere, ferme de cultivare a legumelor şi fructelor. Se oferă contracte de muncă pe o perioadă de 6-18 luni şi un salariu de aproximativ 1260 euro brut pe lună.

Germania le oferă românilor 548 de locuri de muncă în diverse domenii. Se caută 16 medici, 76 de asistenţi medicali, îngrijitori pentru persoane în vârstă, 30 de sudori, 36 de mecanici, specialişti în mecatronică, 56 de electricieni, 68 de şoferi pentru camion, maşină de mare tonaj, 36 de stivuitorişti, 24 de bucătari, 38 de specialişti în domeniul hotelier, gastronomic, 16 agenţi call center, 44 de specialişti software, 90 de ingineri, 34 de frezori, strungairi, şlefuitori şi programatori. Cei care doresc să aplice pentru unul din aceste locuri de muncă trebuie să aiba calificare în domeniile solicitate şi să cunoască limba germană. Se ofera salarii cuprinse între 1500 şi 6000 de euro brut pe lună.

Norvegia cauta 11 ingineri în trei domenii: control sistem, electric şi automatist. Solicitanţii trebuie să aiba studii superioare de specialitate şi să cunoască limba engleză la nivel avansat. Se oferă salarii cuprinse între 94.000 şi 107.600 euro brut pe an.

„Republica Cehă oferă 30 de locuri de sudor de piese de oţel. Se cere experienţă în domeniu şi se oferă salariu de 900-1100 euro brut pe lună plus sporuri de productivitate. Persoanele care doresc să aplice pentru unul din aceste locuri de muncă trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul AJOFM Gorj din Târgu Jiu, strada Lt. Col. Dumitru Petrescu, numărul 1. Informaţii suplimentare se pot obţine la numărul de telefon 0253/211.568", a declarat Ana Maria Niculescu, purtătorul de cuvânt al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj.

Târgu-Jiu


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri