Când se deschide circulaţia în totalitate pe Transalpina VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Se lucrează la montarea indicatoarelor rutiere Foto: DRDP Craiova
Se lucrează la montarea indicatoarelor rutiere Foto: DRDP Craiova

Circulaţia pe tot tronsonul celui mai înalt drum din ţară, Transalpina, s-ar putea redeschide la 1 iunie. Lucrătorii de la Drumurile Naţionale continuă să cureţe zăpada de pe partea carosabilă, iar de câteva zile au început să monteze indicatoarele rutiere.

„În mod normal, circulaţia pe Transalpina şi Transfăgărăşan se redeschide la sfârşitul lunii iunie, dar lucrările de deszăpezire au început în acest an mult mai devreme. 

„Cu toate că normativul care reglementează circulaţie pe cele două două drumuri turistice, Transalpina şi Transfăgărăşan, menţionează că circulaţia se va redeschidem cu sfârşitul lunii iunie, noi facem eforturi susţinute pentru a încerca redeschiderea ciruclaţie cu data de 1 iunie. O să putem face în acest fel o bucurie copiilor de ziua lor. Încă mai este zăpadă, dar se lucrează la foc continuu cu autofreze şiu încărcătoare frontale“, a transmis Cristi Tudor, reprezentant al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Craiova. 

Se montează indicatoarele rutiere 

Lucrătorii de la Drumurile Naţionale au început, de câteva zile, montarea indicatoarelor rutiere pe tronsonul de pe Tramnsalpina închis circulaţiei, cuprins între Obârşia Lotrului şi Rânca. Acestea sunt demontate la începutul sezonului rece, pentru a nu fi doborâte de viscol. 

„O parte sunt date jos pe parioada iernii, iar altele se desfac şi sunt lăsate în partea inferioară a ţevii pentur a nu fi rupte de viscol. Acum se repun pe poziţii. Unele sunt îngropate în zăpadă şi trebuie găsite. Este vorba de câteva zeci de indicatoare rutiere, deoarece sunt multe zone cu viraje periculoase“, a spuis Cristi Tudor, reprezentant al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Craiova. 

O comisie decide redeschiderea circulaţiei 

O comisie formată din reprezentanţi de Drumurile Naţionale şi Poliţia Rutieră va stabili dacă se poate relua circulaţia pe sectorul de drum. „Comisia formată din reprezentanţi de la Drumurile Naţionale şi de la Poliţia Rutieră va stabili dacă sunt întrunite toate condiţiile de siguranţă pentru a se circula pe cea mai înaltă zonă de pe Transalpina“, a menţionat Cristi Tudor. 

Circulaţia pe Transalpina s-ar putea redeschide pe 1 iunie

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Muzeu la peştera din România unde au fost găsite printre cele mai vechi oseminte din Europa VIDEO

Poliţist lovit de o maşină. Şoferul a refuzat să oprească, dar a fost prin

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite