Arestarea preventivă a Teodorei Ciobanu va fi decisă de Curtea de Apel Craiova. Directoarea DPPS, acuzată că lua şpagă pe bandă rulantă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Contestaţia Teodorei Ciobanu, directoarea Direcţiei Publice de Protecţie Socială (DPPS) din cadrul Primăriei Târgu Jiu, împotriva sentinţei Tribunalului Dolj de arestare preventivă va fi judecată mâine Curtea de Apel Craiova.

Teodora Ciobanu este suspendată din funcţie, atribuţiile acesteia fiind îndeplinite de Alina Toader. „O să vedem ce decizie va lua instanţa de judecată în privinţa arestării preventive şi o să numim un director interimar, dacă starea de arest preventiv se va prelungi“, a spus Aurel Popescu, viceprimarul municipiului Târgu Jiu. 

Şpaga, unicul criteriu de promovare

Teodora Ciobanu a fost reţinută la sfârşitul săptămânii trecute sub acuzaţia de luare de mită în formă continuată, după care s-a adăugat şi infracţiunea de trafic de influenţă. Aceasta ar fi pretins sume de bani pentru a-şi promova subalternii sau pentru a face angajări.

„În perioada 2007-2015, inculpata Ciobanu Teodora Cristina, în calitate de director în cadrul Direcţiei Publice de Protecţie Socială (DPPS) Târgu Jiu, a pretins de la mai multe persoane sume de bani cuprinse între 4.000 de lei şi 3.000 de euro, primind în final suma totală de aproximativ 4.000 de euro. Sumele de bani au fost pretinse şi primite de inculpata Ciobanu Teodora Cristina în exercitarea atribuţiilor de serviciu, în vederea angajării sau promovării persoanelor respective pe diferite funcţii (infirmier, asistent medical etc.) din cadrul instituţiei publice unde inculpata îşi desfăşura activitatea“,

se arată într-un comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. De asemenea, aceasta ar fi pretins câteva mii de euro pentru a-i lăsa funcţia sa unei alte persoane, ea urmând să fie numită director la Direcţia de Turism, care a fost nou înfiinţată la nivelul Primăriei. 

Subiect sensibil pentru primarul Cârciumaru

Primarul municipiului Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, cercetat de procurorii anticorupţie în alt dosar, a refuzat să comenteze arestarea Teodorei Ciobanu pentru luare de mită. Subiectul s-a dovedit unul sensibil pentru edilul-şef. Acesta a zbierat la jurnalişti atunci când a fost întrebat despre situaţia Teodorei Ciobanu. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite