Accesul în arhiva Judecătoriei Motru, interzis după ce locul a fost afectat de o explozie. Ancheta este în curs

0
Publicat:

Spațiul din arhiva Judecătoriei Motru, din județul Gorj, unde a avut loc o explozie, în urmă cu aproximativ o săptămână, este închis și acum, pentru că nu s-a efectuat o expertiză a zonei afectate.

Explozia a avut loc în incinta Judecătoriei Motru Foto: Arhivă Adevărul
Explozia a avut loc în incinta Judecătoriei Motru Foto: Arhivă Adevărul

Nu este vorba de o butelie de gaz metan. Este o butelie specială care are un gaz inergent, un amestec de azot, argon și dioxid de carbon, care este utilizat pentru stingerea incendiului. Nu pot să vă dau câteva elemente clare. Se va face expertiză. Reprezentanții INSEMEX au fost la fața locului. Trebuie expertizată clădirea, pentru că până atunci nu o să permit accesul cuiva acolo. Un expert a venit și a spus că este în regulă, dar până când nu se menționează într-un document, nu pot să permit accesul“,  a precizat Ștefan Aldulescu, președintele Judecătoriei Motru.

„Nu pot să spun câte dosare au fost afectate“

 Judecătorul Ștefan Aldulescu a menționat că butelia care a explodat nu era expirată și că specialiștii vor stabili cauzele producerii exploziei.

Acesta a precizat că zona afectată este un spațiu unde sunt păstrate dosarele mai vechi, unde se intră foarte rar: „Este vorba de arhiva din depozit unde se intră o dată la un an. Sunt dosare vechi, care au fost stocate. Avem obligația după legea arhivelor să le păstrăm o anumită perioadă de timp. Nu a fost afectată arhiva curentă. Nu pot să spun câte dosare au fost afectate, pentru că nu am intrat“.

Explozia a avut loc pe data de 12 februarie. Polițiștii locali au observat deflagrația în jurul orei 5.00. 

„Prin intermediul numărului unic de urgență 112, am fost anunțați că la sediul în care își desfășoară activitatea Judecătoria Motru, într-una din încăperile în care era depozitată arhiva, a avut loc o refulare a gazului inergen dintr-o butelie a instalației fixe de stingere în cazul producerii unor incendii la arhiva obiectivului. Din fericire, nimeni nu a avut de suferit, iar pagubele materiale sunt minore“, au transmis atunci reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Gorj.  

Târgu-JiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite