A fost inaugurată noua sală a sporturilor din Târgu Jiu. PSD-iştii cu funcţii de conducere nu au participat, din cauza prezenţei lui Victor Ponta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pesediştii cu funcţii au lipsit de la inaugurarea Sălii Sporturilor de la Târgu Jiu
Pesediştii cu funcţii au lipsit de la inaugurarea Sălii Sporturilor de la Târgu Jiu

Noua sală a sporturilor din municipiul Târgu Jiu a fost inaugurată duminică. Niciun social-democrat cu funcţie de conducere din judeţ nu a participat la inaugurarea Sălii Sporturilor, iar surse spune că motivul lipsei lor ar fi chiar prezenţa fostului prim-ministru Victor Ponta. Şi colegii de alianţă, de la ALDE, au procedat la fel.

Pesediştii cu funcţii de conducere de la nivelul judeţului şi al municipiului Târgu Jiu nu au participat la inaugurarea Sălii Sporturilor din Târgu Jiu. Aceştia au fost nemulţumiţi că la eveniment a fost invitat şi a participat fostul prim-ministru Victor Ponta, în guvernarea căruia s-au aprobat proiectul şi au început lucrările. De la inaugurarea au lipsit: parlamentarii PSD şi ALDE, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Cosmin Popescu, vicepreşedinţii Ninel Muja (ALDE), Gheorghe Nichifor (PSD), viceprimarii municipiului Târgu Jiu, Adrian Tudor şi Aurel Popescu, şi chiar prefectul Ciprian Florescu. De asemenea, şi consilierii locali PSD şi ALDE au lipsit de la inaugurare.

În aceste condiţii, panglica inaugurală a fost tăiată de către primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu (PNL), de deputatul Victor Ponta, de Horaţiu Gorun, directorul Direcţiei Judeţene de Tineret şi Sport Gorj, de şeful ISU Gorj şi de deputatul PNL Dan Vîlceanu. 

„Eu nu am făcut decât oficiile de gazdă. Am fost persoana care a trebuit să inaugureze această sală în calitatea de primar. Am invitat la această inaugurare toţi factorii de decizie din perioada respectivă şi toţi factorii de decizie din acest moment. Mi-am dorit unitate şi de această sală să se bucure cetăţenii din Gorj. Este o zi prea frumoasă şi vreau să văd doar lucrurile bune. Este cel mai important eveniment pe care îl avem în ultimii zece ani de zile. O astfel de investiţie nu o întâlnim în fie care an. Mă aşteptam la o unitate din partea tuturor politicienilor şi a oamenilor din administraţie. Este surprinzător, dar este o zi prea fericită ca să caut eu scuze pentru cei care nu au dorit să participe. Eu mi-am făcut datoria şi am invitat pe toată lumea, de la nivelul preşedintelui Camerei Deputaţilor şi Senatului până la ministrul Tineretului şi Sportului, Instituţia Prefectului, Consiliul Judeţean. Victor Ponta este deputat de Gorj şi nu pot să-i invit pe toţi ceilalţi, iar pe unul să-l laşi tocmai pe acela care a pus cărămida pentru realizarea investiţiei. Ar fi incorect“, 

a spus primarul Marcel Romanescu. 

Victor Ponta arată către Dragnea pentru boicotul pesediştilor

Victor Ponta a spus că oamenii politici îşi respectă mai mult şeful de partid, decât pe alegători: „Este un moment de bucurie pentru Târgu Jiu şi mă bucur că primarul m-a invitat. O să vin şi la deschiderea stadionului. (...) Probabil că nu-l plac pe primar, dar mie îmi place de el. Oamenii politici vin la evenimente dacă îşi respectă alegătorii. Dacă nu-i respectă şi îşi ascultă şeful de partid, vor dispărea, cum au dispărut şi alţi. Poate-i supăr pe cei de la PSD că spun adevărul şi ştiu ce spun“. 

Sala sporturilor

Investiţia s-a ridicat la două milioane de euro

Primul eveniment organizat în sala de sport este desfăşurarea Campionatului European de Box Under 22, care este găzduit de noua arenă. Sute de sportivi din 37 de ţări europene participă la această competiţie. 

Investiţia s-a ridicat la valoarea de două milioane de euro. Fondurile necesare au fost asigurate de către Compania Naţională de Investiţii, iar lucrările au fost executate de societatea „Primacons“ din Slatina. Lucrările de modernizare şi extindere au fost demarate în 2016 şi trebuiau să fie gata, conform proiectului iniţial, în acelaşi an.

Sala sporturilor

Sala a fost construită pe amplasamentul celei vechi din care s-au mai păstrat doar grinzile metalice. Capacitatea acesteia aproape că s-a dublat. Noua sală de sport are peste 1.200 de locuri pe scaune rabatabile, sala de conferinţe, tribună VIP cu peste 100 de locuri. Este dotată cu instalaţie de climatizare, de avertizare în cazul incendiilor şi de stingere a focului. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite