12 atacuri ale animalelor sălbatice la gospodării și ferme din județul Gorj. Un urs a distrus mai mulți stupi

0
Publicat:

Un urs a distrus patru stupi în comuna Căpreni, care se află în sudul județului Gorj, la o distanță de aproximativ 50 de kilometri de Craiova și la aproximativ aceeași distanță față de Târgu Jiu.

Un urs a dat atacul la o stupină din comuna Căpreni Foto: Arhivă
Un urs a dat atacul la o stupină din comuna Căpreni Foto: Arhivă

„Un stup a fost distrus în totalitate, iar restul au fost dărâmați. A mai fost un incident de acest fel în urmă cu 6-7 ani. Oamenii din localitate s-au cam speriat. M-au întrebat dacă mai știu ceva de urs. Au venit și vânătorii, care au stabilit că este un urs de dimensiuni mai mici, de aproximativ 120 de kilograme. A fost semnalat acum și în comuna vecină, Stoina“, a spus primarul localității Căpreni, Emil Cătănoiu.

Localnicul va fi despăgubit

Localnicul din comuna Căpreni va fi despăgubit. Directorul Direcției pentru Agricultură Gorj, Valentin Priporeanu, a spus că o comisie s-a deplasat miercuri, 17 mai, la fața locului pentru face o evaluare în vederea acordării de despăgubiri. Nu este primul incident de acest fel. În urmă cu câteva săptămâni, patru stupi din comuna Bengești Ciocadia au fost distruși de un urs.

Fondurile acordate pentru despăgubiri provin de la Ministerul Mediului.

„S-au înmulțit cazurile de atac de animale sălbatice“

De la începutul anului și până în prezent au fost înregistrate 12 atacuri ale urșilor la gospodăriile gorjenilor.

„S-au înmulțit cazurile de atac de animale sălbatice la gospodării. Au fost 12 cazuri cazuri în acest an. În general vorbim de atacuri ale urșilor la ovine, bovine și o cabalină, dar au fost și două evenimente în care au fost implicate lupi. În localitatea Crasna a fost un atac de lup la ovine. În comuna Turcinești, bovinele au fost atacate de un urs. La Alimpești a fost un lup care a atacat bovine. De asemenea, la Bumbeșt Jiu a fost înregistrat atacul unui urs la bovine, iar la Tismana a fost atacată o cabalină“, a mai precizat Valentin Priporeanu.

Pentru cabalina ucisă de urs s-a dat o despăgubire de aproximativ 5.000 de lei. Totodată, o turmă de mistreți a distrus cultura de legume dintr-o grădină din Tismana.

Târgu-JiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite