Zeci de turişti, ajutaţi să plece din Bucegi. Viscolul a îngreunat mult situaţia VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa Jandarmeria
Sursa Jandarmeria

Vremea rea le-a da bătăi mari de cap turiştilor care au fost cazaţi în unităţile din Padina - Peştera. Un grup de 24 de persoane, din mai multe judeţe ale ţării, au fost coborâte în siguranţă din Bucegi, cu ajutorul jandarmilor.

Turiştii erau din Bucureşti, Ilfov, Neamţ, Vrancea, Tulcea şi Galaţi, şi erau cazaţi în zona Peştera-Padina. Când s-au hotărât să plece acasă, tocmai se stârnise viscolul. 

Pentru a circula în siguranţă au primit ajutor din partea jandarmilor de la posturile montane Peştera şi Zănoaga, angajaţi de la LDP Dâmboviţa, salvamontişti şi poliţişti, care şi-au unit forţele pentru a-i ajuta pe turişti. 

Aceştia intenţionau să plece către domiciliu, dar din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile - vânt puternic, viscol şi vizibilitate redusă, au avut nevoie de ajutorul jandarmilor pentru a ieşi din zona montană. 

„Jandarmii montani i-au condus pe cei 24 de turişti aflaţi în 12 autoturisme, în condiţii de siguranţă, până la Cabana Cuibul Dorului, de unde aceştia şi-au continuat deplasarea spre domiciliu. Totodată, începând de marţi, 8 februarie, DJ 713 Cota 1000 – Dichiu a fost închis circulaţiei rutiere, până la îmbunătăţirea vremii. Se poate circula în condiţii de iarnă pe DJ 714 Moroeni-Orzea-Zănoaga-Peştera”, au anunţat jandarmii.

Turiştii aflaţi în dificultate în Munţii Bucegi pot apela numărul unic de urgenţă 112 sau numerele de telefon 0749.058037/0749.034639 pentru a solicita sprijinul jandarmilor montani de la posturile Zănoaga şi Peştera.

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Transbucegi, închis. Cât de tare suflă viscolul pe crestele Bucegilor VIDEO

Interzis pentru turişti cu maşina pe Transbucegi, unul dintre cele mai frumoase trasee din ţară. Care este cauza închiderii circulaţiei FOTO

Transbucegi a fost redeschis turiştilor. Autorităţile spun că se poate circula în condiţii de siguranţă

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite