Interzis pentru turişti cu maşina pe Transbucegi, unul dintre cele mai frumoase trasee din ţară. Care este cauza închiderii circulaţiei FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar dacă a venit vara calendaristică, iar zăpada s-a topit complet pe DJ 713 Dichiu – Piatra Arsă, turiştii nu se pot bucura de drumul cunoscut sub numele de Transbucegi, unul dintre cele mai frumoase din ţară, pentru este tot închis circulaţiei.

Autorităţile fac lucrări de foraj în zonele unde drumul era îngustat din cauza alunecărilor de teren de acum 2-3 ani. Aproape toată iarna Transbucegi a fost închis circulaţiei din cauza avalanşelor.

„Din informaţiile primite de la Direcţia Generală Insfrastructură Locală a Consiliului Judeţean Dâmboviţa, pe sectorul prahovean al drumului TransBucegi DJ 713 se efectuează lucrări de foraj pentru mai multe coloane Benotto. Instalaţia lucrează cu circulaţia închisă cca. 30 minute, pe o locaţie după care se mută pe altă zonă. În perioada relocării instalaţiei circulaţia este deschisă pentru o perioadă de timp. Avizul IPJ Prahova este de lucru zilnic cu închidere şi deschidere temporară a circulaţiei. Practic, este vorba de zonele unde drumul era îngustat din cauza alunecărilor de teren de acum 2-3 ani. Atâta lipsă de respect faţă de oameni, turişti, salariaţi şi investitori este greu de admis. Cum să închizi (din nou) drumul TransBucegi fără niciun anunţ? Fără niciun program de circulaţie?", a precizat Valentin Calcan, preşedintele Asociaţiei Turistice Padina - Peştera.

Imagine indisponibilă

În multe zone, asfaltul de pe DJ 713 a luat-o la vale chiar dacă drumarii au instalat parapeţi şi au realizat apărări de mal din beton.

Nici pe DJ 714, cea de-a doua cale de acces către Bucegii dâmboviţeni, situaţia nu este prea roz. 

Pe traseul DJ 714 A Moroeni – Cabana Căprioara - Valea Brăteiului, traversarea pârâului Rătei, la km 7+600 se realizează pe podul provizoriu din tuburi prefabricate, deoarece podul existent a fost avariat. „Lucrările la podul nou sunt în derulare. Se vor respecta semnificaţiile indicatoarelor rutiere de restricţionare a circulaţiei atât pe sectorul de drum cât şi pe poduri”, a precizat Consiliul Judeţean Dâmboviţa. 

Turiştii sunt şi ei revoltaţi de situaţie, mai ales că drumul respectiv este impracticabil din luna noiembrie şi până la începutul primăverii din cauza riscului mare de avalanşe. 

„Nu se poate pune un program de circulaţie pentru că se circulă întrerupt în funcţie de durata forajului. Ar fi 1 oră forare, o altă perioadă de circulaţie, astfel făcaându-se alternanţa. De ce nu s-a anunţat întreruperea, nu se ştie, lucrarea fiind pe partea judeţului Prahova. Ei trebuiau să facă anunţul şi tot ei şi programul”, a scris un internaut.

„Praf şi pulbere. Mai ales dacă plouă e dezastru. Ca să nu mai vorbim de cei care trag lemne cu tafurile şi care aduc tot noroiul de pe versanţi pe drum. Iar dacă te aventurezi pe acest drum cu o masină mai joasă e jale. Evitaţi pe cat posibil drumul de la Sanatoriu”, a precizat Seby Sebastian, un alt internaut.

Imagine indisponibilă

Pe de altă parte, autorităţile vor să introducă o linie de microbuze pentru transportul în comun până în Staţiunea Turistică Peştera-Padina (Staţia de Telecabină).

Microbuzele ar urma să plece din Târgovişte pe traseul prin Moroeni, TransBucegi, Cabana Dichiu, Zănoaga, Padina, Peştera. 

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite