VIZITĂ DE RANG ÎNALT Ministrul Apărării va vizita Automecanica Moreni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea se va afla astăzi în judeţul Dâmboviţa. El va face o vizită la Automecanica Moreni, se pare, în vederea semnării unui nou contract în urma căruia, uzina va începe din nou producerea de transportoare blindate.

Automecanica Moreni este o companie producătoare de armament din România. Este singura societate din România care produce transportoare blindate. Automecanica Moreni se află în subordinea Companiei Naţionale Romarm. Societatea a fost înfiinţată în 1969, producând transportoare blindate amfibii pe roţi cu tracţiune 4x4, 6x6 şi 8x8. Până în anul 2007, compania a produs 13.000 astfel de vehicule. În perioada 1990 - 2006, fabrica a produs mai puţin de 100 de transportoare amfibii blindate. Înainte de 1990, România şi fosta URSS erau singurele ţări din cadrul Pactului de la Varşovia care fabricau transportoare blindate pe roţi.

Printre vehiculele produse de Automecanica Moreni se numără şi Transportatorul amfibiu blindat „SAUR 1” şi transportatorul „Zimbrul”, cu tracţiunea 8X8.

De la circa 4.500 de angajaţi, câţi avea fabrica în 1990, în anul 2006 mai lucrau doar în jur de 400 de oameni.

Alături de ministrul Gabriel Oprea  se va mai afla şi secretarul de Stat pentru Comunităţile Locale din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, Gheorghe Emacu.

La ora 12.00 este programată o conferinţă de presă la care se vor discuta aspecte privind noutăţi în plan legislativ în domeniul administraţiei publice locale, programele cu finanţare europeană, recensământul populaţiei şi al locuinţelor 2011, ordonanţa 63/2010, starea socio-economică a judeţului Dâmboviţa sau situaţia industriei de apărare a judeţului.

TârgoviştePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite