VIDEO Un căprior a plecat la curtat. Întâlnirea amuzantă dintre un mascul şi o femelă, filmată de pădurari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: captură video Romsilva / Facebook
FOTO: captură video Romsilva / Facebook

Silicultorii din cadrul Regiei Naţionale a Padurilor - Romsilva au surprins o întâlnire amuzantă între o căprioară şi un căprior. Imaginile au fost surprinse într-o pădure de la Romsilva Ocolul Silvic Sturzeni din cadrul Direcţiei Silvice Dâmboviţa.

Căpriorul îi dă târcoale căprioarei şi, la un moment dat, pare să aibă succes, numai că femela fuge de lângă el în desişul pădurii, acolo unde pădurarii nu au mai putut continua înregistrarea. 

„Căprioarele nu păstrează distanţarea fizică în pădurile Parcului Natural Putna Vrancea. Imaginile au fost filmate de camerele de monitorizare a faunei instalate de specialiştii Romsilva“, au anunţat aceştia zâmbind.

Filmuleţul a primit zeci de reacţii din partea internauţilor şi peste 7.000 de aprecieri.

Specialiştii arată că delicata căprioară este un mamifer din familia Cervidae care trăieşte în pădurile de şes şi munte. Are o lungime în jur de un metru şi o înălţime de până la 80 de centimetri. Are picioare lungi şi subţiri, gâtul uşor alungit, iar culoarea blănii variază în funcţie de anotimp. Se hrăneşte cu muguri, ghindă, jir şi rugi de mure. 

Parcul Natural Putna Vrancea asigură faunei bogate toate condiţiile de linişte, hrană şi adăpost. Este unul dintre cele 22 de parcuri naţionale şi naturale administrate de Regia Naţională a Pădurilor Romsilva.

Este situat în judeţul Vrancea şi are o suprafaţă de peste 38.000 de hectare, din care peste 33.600 de hectare sunt păduri. În parc se regăsesc numeroase specii de mamifere, printre care ursul, lupul, râsul, capra neagră, vulpea, bursucul, jderul de copac, cerbul, vidra, pisica sălbatică sau mistreţul.

Circa 110 specii de păsări, din care 75 sunt protejate, au habitatul în parc, iar flora este alcătuită din circa 650 de plante superioare. 

Te mai pot interesa şi:

VIDEO Haită de lupi, filmată în Parcul Natural Putna din Vrancea

VIDEO Ecologiştii de la Agent Green susţin că i-au prins la furat arbori pe angajaţii Romsilva în Parcul Naţional Domogled-Valea Cernei

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite