VIDEO Imagini adorabile cu o căprioară şi doi iezi, filmate într-o pădure din Parcul Naţional Semenic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parcul Naţional Semenic are opt rezervaţii naturale şi surprize la tot pasul. Camerele de monitorizare montate aici de către specialiştii Romsilva au înregistrat imagini înduioşăoare cu o căprioară şi puii săi.

Imaginile surprinse în Parcul Naţional Semenic - Cheile Caraşului, în care se văd doi pui mici de căprioară care-şi urmează temători mama într-un luminiş din pădurea în care există şi animale de pradă, au fost postate în acest weekend pe pagina de Facebook Romsilva însoţite de câteva explicaţii referitoare la viaţa acestor mamifere.

"Căprioarele dau naştere unui număr de unul  până la trei iezi, iar aceştia sunt complet neajutoraţi în primele câteva zile şi depind în totalitate de mama lor în primele săptămâni de viaţă, când stau ascunşi, dar apoi de dezvoltă rapid, dublându-şi greutatea după câteva săptămâni", scrie Regia Natională a Pădurilor - Romsilva.

Căprioara este un mamifer din familia Cervidae care trăieşte în pădurile de şes şi munte.

"Are o lungime în jur de un metru şi o înălţime de până la 80 de centimetri. Are picioare lungi şi subţiri, gâtul uşor alungit, iar culoarea blănii variază în funcţie de anotimp. Se hrăneşte cu muguri, ghindă, jir şi rugi de mure", mai precizează Regia Natională a Pădurilor - Romsilva.

O căprioară şi puii ei, surprinşi de camerele Romsilva

Printre lupi, râşi şi mistreţi

Pădurile din Parcul Naţional Semenic - Cheile Caraşului asigură liniştea, hrana şi adăpostul pentru fauna bogată a parcului. Aici vieţuiesc  672 de specii, din care 80 protejate de convenţii internaţionale, între care lupi şi râşi, jderi, pisici sălbatice, mistreţi, cerbi şi căprioare, precum şi numeroase specii de păsări, amfibieni, peşti şi reptile.

Opt rezervaţii naturale şi multe trasee turistice

Parcul Naţional Semenic - Cheile Caraşului, situat în sud-vestul ţării, are o suprafaţă de 36.052 hectare. Aici există opt rezervaţii naturale, în zone de conservare specială, strict protejate, şi numeroase obiective şi trasee turistice.
 

Îţi mai recomandăm să citeşti:

Un pui de căprioară, alergat de câini, salvat de jandarmi în comuna Modelu

 Pui de căprioară, salvat de pompieri după ce a căzut într-un canal, în municipiul Piteşti

ReşiţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite