VIDEO Haită de lupi, filmată în Parcul Natural Putna din Vrancea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România are una dintre cele mai dezvoltate populaţii de lup din Europa, iar Parcul Natural Putna din cadrul Regiei Naţionale a Pădurilor - Romsilva asigură acestei specii toate condiţiile de linişte, hrană şi adăpost.

Prădători foarte discreţi şi eficienţi, lupii sunt văzuţi foarte rar în libertate. Un video cu astfel de animale a fost postat joi pe pagina de Facebook Romsilva.

"Imagini deosebit de frumoase cu o haită de lupi suprinsă de una din camerele de monitorizare a faunei din Parcul Natural Putna Vrancea din cadrul Regiei Naţionale a Pădurilor - Romsilva. Lupii atacă în haită şi dirijează prada în locuri în care aceasta îşi pierde mobilitatea, de exemplu râuri, unde este ucisă (...)

Pot parcurge zeci de kilometri pe zi în căutarea prăzii şi când atacă, pot alerga cu aproape 60 de kilometri pe oră. Au simţuri foarte dezvoltate, un miros deosebit de fin, auzul şi văzul foarte dezvoltate, permiţându-I să vâneze ziua şi noaptea", se arată în descrierea care însoţeşte filmarea distribuită de Romsilva.

Lupul - cea mai mare specie din familia Canidae - este un carnivor care trăieşte în haită şi are un rol important în menţinerea echilibrului ecologic şi menţinerea unor ecosisteme natural sănătoase. 

   

 

Parcul Natural Putna Vrancea 

Cu peste 38.000 de hectare, din care peste 33.600 de hectare sunt păduri, Parcul Natural Putna din judeţul Vrancea este unul dintre cele 22 de parcuri naţionale şi naturale administrate de Regia Naţională a Pădurilor Romsilva.

Potrivit Romsilva, în parc se regăsesc numeroase specii de mamifere, printre care ursul, lupul, râsul, capra neagră, vulpea, bursucul, jderul de copac, cerbul, vidra, pisica sălbatică sau mistreţul.
 

Circa 110 specii de păsări, din care 75 sunt protejate, au habitatul în parc, iar flora este alcătuită din circa 650 de plante superioare.
 

Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Cum a reuşit un cerb să scape din colţii lupilor. Imagini rare filmate în Parcul Naţional Călimani

VIDEO Imagini inedite cu o haită de lupi care descoperă camera de monitorizare a faunei

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite