VIDEO Sute de târgovişteni în marş, prin centrul oraşului. Oamenii au cântat imnul şi şi-au arătat compasiunea pentru victimele din Colectiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de târgovişteni au mărşăluit în centrul Municipiului Târgovişte, nemulţumiţi de actuala clasă politică. Chiar dacă Guvernul a căzut, mulţi dintre ei au spus că vor o schimbare în ceea ce înseamnă relaţia dintre cetăţeni şi instituţiile statului.

Protestul a pornit timid, la ora 18.00, însă, în scurt timp, numărul cetăţenilor care au mărşăluit pe străzile din Târgovişte a crescut simţitor. 

Oamenii au scandat "Vrem spitale, nu catedrale", "Jos Guvernul" şi au cântat imnul naţional al României. De asemenea, şi-au arătat compasiunea faţă de victimele incendiului de la Colectiv. 

În tot acest timp, protestarii au fost însoţiţi de jandarmi, pentru asigurarea ordinii. Nu au fost înregistrate evenimente nedorite. Ultimele cifre arată că peste 1000 de târgovişteni au mărşăluit pe străzile din oraş.

PROTESTE ŞI ÎN ZILELE URMĂTOARE

În ultima perioadă românii s-au mobilizat pe Facebook pentru diferite acţiuni, donarea de sânge, bani şi sprijin acordat victimelor din Colectiv. O astfel de mobilizare se face zilele acestea în întreaga ţară.

"Propunerea noastra e ca pe strazile din fiecare oraş din România sî fie cel puâin 300 de persoane în stradă pentru victimele din Colectiv, fără să facem scandal, doar să stăm acolo în tacere şi să aducem o floare sau o lumânare şi să încercăm ca prin asta să se ia măsuri şi să se pedespsească responsabilii. Altfel, e posibil ca situaţia asta în care ne aflăm să se repete la nesfărşit. Nu o facem doar pentru victime, ci şi pentru noi toţi", este anunţul postat pe Facebook pentru internauţii din toată ţara. Peste 16.000 de oameni au anunţat că vor participa la aceste proteste.

image
image
image

De asemenea, protestul va continua şi vineri, de la ora 20.30, în faţa Primăriei Târgovişte. 

Internauţii au anunţat, pe Facebook, un miting împotriva corupţiei şi pentru data de 1 decembrie. La protestul intitulat ”Mobilizare Naţională. România iese în stradă!” şi-au anunţat participarea, până acum, 9.400 de oameni. 

CAPITALA A DAT TONUL

Peste 30.000 de oameni au ieşit, marţi seară, în stradă pentru a cere demisia lui Victor Ponta, a lui Gabriel Oprea şi a lui Cristian Popescu Piedone. 

Urmare a acestor proteste, Victor Ponta a demisionat. Demisiile anunţate în ultimele ore, cea a premierului Victor Ponta şi cea a primarului Sectorului 4 Cristian Popescu Piedone, se pare că nu sunt de ajuns pentru români, astfel că aceştia au anunţat că nu vor încheia protestele, aşa că au ieşit şi în această seară în stradă.

În Capitală, protestatarii sunt mai organizaţi decât aseară: ei au venit cu fluiere, vuvuzele, PET-uri cu pietricele înăuntru şi portavoci.

image

Pe pancarte au scrise mesaje precum: "Eu cred în România", "The day we give in is the day we die" (Ziua în care cedăm este ziua în care murim, versuri Goodbye to Gravity, n.r.), "Vreau o Românie în care să-mi doresc să trăiesc", "Nu mă cumperi cu două demisii", "România curată, corupţia ucide", "Jos labele de pe justiţie", "Bunicii la război, părinţii la revoluţie, noi căutam o altă soluţie".

image

La acestea se adaugă mesaje împotriva tuturor politicienilor: "Nu vrem PNL, nu vrem PSD, nu vrem USL, nu pentru asta s-a ieşit ieri în stradă. Plecaţi toţi", "Dacă vă schimbaţi între voi, generaţia noastră vă duce la gunoi", "Iohannis, atenţie. Ai o singură şansă. Fără securişti, fără mafioţi", "DNA, nu răspunzi decât în faţa românilor, iar românii spun: Rade-i pe toţi", "Nou partid, nou început", "Jos mafia politică", "Pentru crime şi hoţie, noi vă vrem la puşcărie".

Pe un banner de mari dimensiuni stă scris "De 26 de ani furaţi prin rotaţie!!! Groparii României", iar pe un altul - "Nu ne puteţi manipula".

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite