VIDEO Legătura dintre Games of Thrones şi pitoreasca aşezare de la poalele Leaotei, Runcu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Distracţie pe cinste în Dâmboviţa, acolo unde în acest weekend a avut loc prima ediţie a Haidook Summer Fest. Sute de oameni au avut la dispoziţie bucate alese şi urmărit cu sufletul la gură cascadoriile unora dintre cei mai buni călăreţi şi cascadori din lume. Printre ei s-a aflat şi Guillem Fernàndez Valls coautorul ultimelor scene de luptă din Games of Thrones.

Guillem este un actor de televiziune & film, renumit în Spania mai ales pentru cascadoriile cu cai pe care le realizează în arenă, în cadrul unor spectacole live medievale. 

image

Cea mai mare realizarea a sa rămane în televiziune, unde a reuşit performanţa de a deveni coordonatorul principal al bătăliilor filmate în Spania  pentru senzonul VI al serialului fenomen, Games of Thrones sau Urzeala Tronurilor. 

image

Munca lui Guillem poate fi admiată în episodul 9 din sezonul VI al Game of Thrones.

Guillem lucrează pentru un român, stabilit de mulţi ani în Spania, de fel din Maramureş. Miron Pococi este mentorul lui Guillem şi este unul dintre cei mai renumiţi dresori de cai din lume.

Toate acestea s-au întâmplat la Runcu, în judeţul Dâmboviţa, patria haiducilor în trecut. Oamenii au mâncat, au ascultat muzică, au stras cu arcul sau au călărit.

image

FOTO Miron Pococi

Haidook Summer Fest a fost organizat de Asociaţia Ride Wild Carpathia şi complexul Potcoava. 

"Pe Guillem l-am cunoscut la Miron. Mă mai învaţă şi pe mine câte ceva despre cai. Prietenia noastră a început la un pahar de ţuică. Potcoava este un proiect al meu de suflet la care am început să lucrez încă de acum 6 ani. Avem 13 camere, un mini spa cu sauna, cu jacuzi, restaurant. Avem 10 cai adşi din Tirol, foarte buni pentru începători şi suficient de iuţi ca să nu te plictiseşti cu ei. Suntem într-o zonă absolut superbă, un loc sălbatic. Zona asta poate să fie una de eco turism, wild turism. "Ionuţ Popescu, organizator. 

image
image

   

image

   

image

   

image
Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite