VIDEO Elevi transportaţi în condiţii improprii, înghesuiţi şi în picioare. Şoferii  care nu au respectat legea au primit amenzi de zeci de mii de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La început de an şcolar, poliţiştii din Dâmboviţa au organiza o acţiune de amploare pe linia transportului şcolar. Oamenii legii au găsit nereguli grave. Elevii erau transportaţi în picioare, în înghesuială, iar unii şoferi nu au putut prezenta contractele în baza cărora efectuau transportul şcolar.

Acţiunea Serviciului Rutier Dâmboviţa a avut în treia zi de la începerea noului an şcolar. Aproape că nu a fost găsit microbuz în care elevii să nu stea înghesuiţi sau în picioare, nerespectându-se astfel numărul de locuri admis.

Pe lângă numărul de persosane transportate, agenţii au verificat şi actele operatorilor de transport.

Prinşi în neregulă, şoferii au ridicat din umeri şi au încearcat să găsească explicaţii pentru lipsa documentelor sau pentru încălcarea flagrantă a legii.

Valoarea amenzii pentru nerespectarea capacităţii de transport este de 9000 de lei. În doar două zile, poliţiştii rutieri au sancţionat 19 conducători auto de microbuze. Valoarea amenzilor se ridică la suma de 33.000 de lei.

„În această săptămână, poliţiştii de la rutieră acţionează pe raza întregului judeţ pentru verificarea legalităţii transportului şcolar. În cadrul controalelor, poliţiştii verifică documentele şi avizele necesare efectuării transportului de elevi, deţinerea permisului de conducere valabil pentru tipul de vehicul, valabilitatea inspecţiei tehnice, precum şi a asigurării obligatorii de răspundere civilă”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Dâmboviţa, inspector Alexandra Ciurea.

De asemenea, poliţiştii verifică şi respectarea destinaţiei pentru care au fost repartizate aceste autovehicule, precum şi legalitatea desfăşurării acestui tip de transport cu autovehicule destinate transportului de persoane efectuat de diverşi operatori de transport.

De la debutul anului şcolar poliţiştii de la rutieră au aplicat 19 sancţiuni contravenţionale, dintre care 16 pentru încălcarea prevederilor legale din domeniul transportului, norme prevăzute de H.G  nr. 69/2012. Dintre acestea, 6 au fost pentru nerespectarea capacităţii de transport.

Valoarea totală a amenzilor se ridică la 33.000 de lei.

„Şi în perioada următoare, poliţiştii de la rutieră vor continua acţiunile de control şi vor susţine lecţii de educaţie rutieră în unităţile de învăţământ”, a mai spus Ciurea.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite