Un post de senator pentru Dâmboviţa este vacant, după arestarea lui Sorin Roşca Stănescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, miercuri, că Sorin Roşca Stănescu şi-a pierdut automat calitatea de membru PNL odată cu condamnarea sa şi că postul acestuia de parlamentar ales în judeţul Dâmboviţa devine vacant.

Ludovic Orban a declarat, într-o conferinţă de presă la Târgovişte, că Sorin Roşca Stănescu şi-a pierdut automat calitatea de membru PNL odată cu condamnarea sa şi că postul aceastuia de parlamentar ales în judeţul Dâmboviţa devine vacant, urmând ca, cel mai probabil, să fie organizate alegeri anticipate în cazul în care colegiul nu este reprezentat de un alt senator intrat în Parlament prin redistribuire.

În acest context, Ludovic Orban a adăugat că ”dacă (Sorin Roşca Stănescu -n.r.) şi-a asumat riscul de a nu beneficia de prescripţie, înseamnă că totuşi se considera nevinovat şi instanţa a considerat altfel”.

Întrebat dacă decizia de condamnare a senatorului PNL afectează campania electorală a candidatului ACL Klaus Iohannis, Ludovic Orban a răspuns: ”sub nicio formă”.

Sorin Rosca Stanescu FOTO Mediafax

”În mod evident aici avem o campanie prezidenţială în care contează cu totul şi cu totul alţi factori” a adăugat Ludovic Orban.

În dosarul Rompetrol, Curtea de Apel Bucureşti a dispus condamnarea lui Sorin Roşca Stănescu la un an de închisoare pentru utilizare de informaţii privilegiate şi la doi ani de închisoare pentru constituire a unui grup infracţional organizat. În urma contopirii pedepselor, cea mai grea dintre acestea a fost sporită cu patru luni, urmând ca senatorul PNL să execute doi ani şi patru luni de închisoare.

În ceea ce priveşte implicaţiile la nivel politic pe care le are această condamnare, Ludovic Orban a lămurit lucrurile: Sorin Roşca Stănescu şi-a pierdut calitatea de membru PNL, iar postul de senator pe care acesta îl ocupa în Dâmboviţa s-a vacantat, urmând să se facă alegeri anticipate atunci când va hotărî guvernul.

Marţi, 7 octombrie, senatorul de Dâmboviţa, Sorin Roşca Stănescu, a fost condamnat la 2 ani şi 4 luni închisoare în dosarul Rompetrol. Decizia este definitivă, iar parlamentarul a fost dus la Penitenciarul Rahova.

CITEŞTE ŞI:

Drumul lui Sorin Roşca Stănescu de la ziarist la puşcăriaş

Dosarul „Rompetrol” a împărţit 35,6 ani de închisoare la 11 inculpaţi

VIDEO Adevărul Live: Cartianu despre condamnarea la puşcărie a unui fost ziarist. Cazul Sorin Roşca Stănescu

Avocatul lui Sorin Roşca Stănescu anunţă că va face toate demersurile pentru apărarea drepturilor clientului său

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite