Traficant de droguri din Sicilia, prins în Târgovişte. Cum s-a deghizat bărbatul în muncitor onest la o firmă de construcţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un sicilian, căutat de poliţiştii italieni pentru trafic de droguri, a fost arestat preventiv de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti. Bărbatul, acuzat de trafic de droguri, se ascundea de câteva luni în Târgovişte.

Salvatore Valenti, în vârstă de 50 de ani, avea pe numele său un mandat european de arestare emis de autorităţile judiciare din Italia, mai exact de judecătorul de cercetări preliminare de pe lângă Tribunalul din Caltanissetta din regiunea Sicilia. Italianul era căutat pentru trafic de droguri din luna iulie a acestui an.

Potrivit Biroului de Presă al Poliţiei Dâmboviţa, Salvatore Valenti a fost prins de poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale chiar în Târgovişte. Surse judiciare au precizat că sicilianul încerca să se camufleze într-un fel la noi în ţară, fără să epateze, şi îşi găsise chiar un loc de muncă la o firmă de construcţii din oraş.

”Urmărit internaţional, depistat de poliţiştii specializaţi în investigaţii criminale La data de 27 septembrie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale au depistat pe raza municipiului Târgovişte, un bărbat, de 50 de ani, pe numele căruia autorităţile judiciare din Italia au emis un mandat european de arestare pentru comiterea infracţiunii de trafic de droguri. Bărbatul a fost reţinut şi prezentat în faţa magistraţilor Curţii de Apel Ploieşti, faţă de acesta fiind dispusă măsura arestului preventiv pentru 30 de zile”, se arată într-un comincat al Poliţiei Dâmboviţa.

Bărbatul a fost reţinut în data de 27 septembrie şi prezentat în faţa magistraţilor Curţii de Apel Ploieşti, faţă de acesta fiind dispusă măsura arestului preventiv pentru 30 de zile.

”Valenti Salvatore consimte să fie predat autorităţilor judiciare din Italia, în baza a mandatului european de arestare emis la data de 22.07.2019 de autorităţile judiciare din Italia, respectiv de judecătorul de cercetări preliminare de pe lângă Tribunalul din Caltanissetta”, conform portalului instanţelor de judecată.

Până la finalizarea formalităţilor, traficantul sicilian a fost încarcerat în Arestul Poliţiei Dâmboviţa. Acesta va fi predat autorităţilor din Italia care îl anchetează pentru săvârşirea unor infracţiuni ”de asociaţie în scopul traficului ilicit de substanţe stupefiante şi trafic ilicit de substanţe stupefiante”, conform Curţii de Apel Ploieşti.

Surse judiciare au precizat că nu există probe că Salvatore Valenti ar fi făcut trafic de droguri şi pe teritoriul României cât timp a locuit în România.

TârgoviştePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite