Torturile şi cozonacii sunt la mare căutare în cofetăriile din Târgovişte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
No title
No title

Gospodinele au început încă de luni să viziteze cofetăriile pentru a alege cea mai bună variantă. Cofetarii au pregătit zeci de sortimente de prăjituri pentru petrecerile de Crăciun şi Revelion, de la minitarte cu fructe până la tiramisu.

Cofetăriile vin în întâmpinarea târgoviştenilor cu prăjituri şi torturi de toate felurile şi cât mai gustoase, iar preţurile sunt rezonabile şi, în unele cazuri, reduse. Pentru 34 de lei, aceştia îşi pot cumpăra pentru petrecerea de Crăciun un tort diplomat de un kilogram, iar pentru 36 de lei pot comanda alte sortimente de tort cu vanilie, lămâie sau caramel, foarte gustos, spun cofetarii. Nu lipsesc nici cozonacii, care trebuie să fie prezenţi pe masa fiecărui om. Astfel, pentru un kilogram de cozonac cu rahat, stafide şi cacao făcut de casă târgoviştenii trebuie să scoată din buzunar între 7 şi 12,5 lei, iar pentru unul cu nucă între 18 şi 22,5 lei.

Cofetarii de la „Giusto Giusto” sunt la dispoziţia târgoviştenilor care vor să facă comenzi speciale de torturi sau prăjituri chiar şi a doua zi de Crăciun. Aceştia fac şi prăjituri dietetice sau de post. „Avem 40 de sortimente de prăjituri, astfel că cei care doresc au de unde alege. Avem laboratorul nostru şi facem orice doreşte clientul. În această perioadă au venit foarte mulţi oameni să comande torturi pentru Crăciun şi Revelion”, spune Alexandra, vânzătoare la cofetăria „Giusto Giusto”.

Administratorii aceleiaşi cofetării s-au gândit să atragă clienţii printr-o tombolă. Astfel, cei care au cumpărat produse în perioada 10-22 decembrie au avut ocazia să câştige un fier de călcat, un sandwich maker sau un televizor LCD. Aglomeraţie este la toate cofetăriile din oraş, dar şi la patiserii. „Au venit mulţi oameni în această perioadă şi au cumpărat de toate, torturi, prajituri, cozonaci, tot ce le trebuie pentru o masă frumoasă se sărbători”, mărturisesc reprezentanţii „Yellow Paty”.

Cofetăriile abia fac faţă numărului mare de comenzi

Târgoviştenii au început încă de luni să facă comenzi de torturi şi prăjituri pentru petrecerile de Crăciun şi Revelion, iar care au vrut să scape de griji s-au ocupat de asta chiar de săptămâna trecută. „Eu m-am dus marţi să fac comandă de un tort şi de câţiva cozonaci pentru Crăciun, dar şi de unul pentru Revelion pe care îl iau mai târziu. Dacă aştepţi până pe  ultima sută de metri te trezeşti că nu mai ai loc de comenzile altora şi că nu au timp să ţi-l facă, aşa că este mai bine să te ocupi din timp”, spune Iulia Turcu, o târgovişteancă în vârstă de 39 de ani.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite