Top 10 melodii care reduc stresul. Un hit lansat în 2014 a fost declarat „cea mai relaxantă melodie din lume“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Weightless”, o melodie lansată în 2014, a fost denumită „cea mai relaxantă melodie din lume”.
„Weightless”, o melodie lansată în 2014, a fost denumită „cea mai relaxantă melodie din lume”.

Ultimele studii realizate de specialiştii în neurologie arată că ascultatea anumitor melodii poate reduce nivelul stresului din organism cu până la 65%. Fiecare are modul său de a relaxa atunci când se simte "sufocat" la serviciu, la şcoală sau într-o situaţie anume, însă muzica are un efect garantat.

Neurologii din Marea Britanie au alcătuit un top al celor mai relaxante 10 melodii de pe glob care au efect imediat asupra nivelului stresului din organism.

Studiul a fost realizat pe subiecţi care au încercat să rezolve puzzle-uri dificile, cât mai repede posibil, în timp ce aveau conectaţi anumiţi senzori. În tot acest timp, participanţii au ascultat melodii diferite în timp ce cercetătorii au efectuat măsurători activitatea creierului precum şi a stării fiziologice, care au inclus frecvenţa cardiacă, tensiunea arterială, şi rata de respiraţie.

Scopul experimentului era să demonstreze că ritmul cardiac, tensiunea arterială şi nivelul hormonilor de stres sunt influenţaţi de muzică.

Potrivit doctorului David Lewis de la Hodgson a Mindlab International, o organizaţie britanică specializată în studii sociale, citat de inc.com, „Weightless”, o melodie lansată în 2014, a fost denumită „cea mai relaxantă melodie din lume”. 

Melodia a fost creată de Marconi Union în colaborare cu British Academy of Sound Therapy şi are o durată de 8 minute. Cercetările arată că ea ar reduce frecvenţa bătăilor inimii, tensiunea arterială şi nivelul de cortizol, un hormon steroid secretat de organismul uman ca reacţie la stres. În plus, cântecul reduce considerabil nivelul de anxietate. 

TOPUL CELOR MAI REXALANTE MELODII DIN LUME

10. "We Can Fly," by Rue du Soleil (Café Del Mar)

9. "Canzonetta Sull'aria," by Mozart

8. "Someone Like You," by Adele

7. "Pure Shores," by All Saints

6. "Please Don't Go," by Barcelona

5. "Strawberry Swing," by Coldplay

4. "Watermark," by Enya

3. "Mellomaniac (Chill Out Mix)," by DJ Shah

2. "Electra," by Airstream

1. "Weightless," by Marconi Union

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite