Titus Corlăţean, despre asasinarea lui Shinzo Abe: „Act criminal care trezeşte oroare, şoc şi profunde regrete

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Asasinarea fostului premier al Japoniei Shinzo Abe 8 iulie 2022 FOTO EPA-EFE

Senatorul PSD de Dâmboviţa Titus Corlăţean, preşedintele Comisiei de politică externă din Senatul României, a transmis un mesaj după asasinarea lui Shinzo Abe, cel mai longeviv premier din istoria Japoniei, împuşcat mortal vineri, în timpul unei întâlniri cu alegătorii.

Asasinatul a fost condamnat de lumea întreagă, preşedintele american Joe Biden spunând că este "stupefiat, şocat şi profund întristrat", iar liderul francez Emmanuel Macron i-a adus un omagiu unui mare "premier care şi-a dedicat viaţa ţării sale şi acţiona pentru echilibrul în lume".

Senatorul PSD de Dâmboviţa Titus Corlăţean, preşedintele Comisiei de politică externă din cadrul Senatului României, a transmis un mesaj de condoleanţe familiei, dar şi poporului japonez, după acest tragic eveniment.  

„Actul criminal de asasinare a unui lider politic de talia fostului prim-ministru al Japoniei, Shinzo Abe, trezeşte pretutindeni şi în mod justificat oroare, şoc şi profunde regrete. Astfel de gesturi criminale şi iresponsabile trebuie condamnate ferm şi trebuie să genereze un act de justiţie corespunzător, act care nu va putea, din păcate, să aducă înapoi un mare om politic al Japoniei contemporane şi un prieten al României. Condoleanţe sincere şi solidaritate cu poporul japonez”, a scris, pe pagina sa de Facebook, senatorul Titus Corlăţean.

Trupul neînsufleţit al fostului premier japonez Shinzo Abe este transportat la Tokyo, în timp ce politicienii se pregătesc să reia campania pentru alegerile pentru Camera superioară, programate de duminică, campanie marcată de asasinarea celui mai longeviv prim-ministru al Japoniei.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Asasinul lui Shinzo Abe a avut iniţial o altă ţintă. Cum şi-a motivat atacul

Shinzo Abe va fi înmormântat marţi, doar în prezenţa familiei

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite