Asasinul lui Shinzo Abe a avut iniţial o altă ţintă. Cum şi-a motivat atacul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: AFP
Foto: AFP

Tetsuya Yamagami, un locuitor în vârstă de 41 de ani al prefecturii Nara, care l-a împuşcat mortal pe fostul prim-ministru japonez Shinzo Abe, plănuia iniţial să atace o altă persoană, transmite agenţia japoneză de presă Kyodo.

În timpul interogatoriului, Yamagami a recunoscut că iniţial plănuise un atac asupra liderului unui grup religios căruia mama lui îi făcuse donaţii mari, până la punctul de a întâmpina probleme financiare. Ulterior, însă, a decis să-l omoare pe Abe, deoarece credea că şi fostul prim-ministru al Japoniei era înrudit cu acest grup religios. Numele acestei organizaţii nu a fost dezvăluit momentan.

Anterior, o sursă familiarizată cu ancheta a mai spus unui corespondent TASS că Tetsuya Yamagami şi-a explicat atacul asupra lui Shinzo Abe prin faptul că îl considera pe fostul premier implicat într-un anumit grup religios.

Potrivit deţinutului, Abe aparţinea unui anumit grup de persoane, din cauza căruia familia Yamagami s-a confruntat cu serioase probleme financiare. „Mama mea a fost atrasă în acest grup, a făcut o donaţie mare pentru ea, din cauza căreia viaţa familiei noastre a scăzut”, a spus televiziunea publică japoneză, citat de el în timpul interogatoriului. Poliţia Prefecturală Nara, care investighează cazul, s-a abţinut şi ea să comenteze acest subiect în cadrul unui briefing special de vineri, explicând că acest lucru este în interesul anchetei.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite