Teren de golf, aproape de Capitală, cu un clubhouse de lux. Complexul se va întinde pe 72 de hectare

0
Publicat:

Un teren de golf cu un clubhouse exclusivist, dar și terenuri de tenis și baschet, vor fi construite în comuna Niculești, din județul Dâmbovița, la circa 40 de kilometri de Capitală. Investiția este una privată și depășește 60 de milioane de euro.

Investiția se ridică la peste 60 de milioane de euro. FOTO CJD
Investiția se ridică la peste 60 de milioane de euro. FOTO CJD

Investiția vine la pachet și cu alte obiective sportive, de agrement și imobiliare, toate în valoare de peste 60 de milioane de euro. Proiectul se întinde pe o suprafață de peste 72 de hectare și va cuprinde un clubhouse de lux, terenuri de tenis, baschet, centru de wellness, 112 apartamente, 170 de vile individuale, toate cu vedere la terenul de golf.

„Am început proiectul acum o lună și jumătate, iar investiția o să fie undeva la 60 milioane de euro. Prima investiție va fi de 15 milioane de euro și majoritatea lucrărilor se vor termina la anul, iar în 2024 vom organiza primul turneu”, a declarat investitorul turc Metin Dogan.

Investiția se ridică la peste 60 de milioane de euro. FOTO CJD
Investiția se ridică la peste 60 de milioane de euro. FOTO CJD

Centru de wellness restaurante și hotel

Terenul de golf va avea 18 găuri și corespunde tuturor normelor impuse de acest sport. De asemenea, amplasamentul va găzdui turnee de golf cu participanți din întreaga lume, dar se va realiza și o Academie de golf, un clubhouse, se vor construi restaurante, piscine, terenuri de sport, locuri de joacă, precum și un hotel, sală de evenimente, centru de wellness.

Autoritățile locale spun că proiectul va pune practic județul pe harta internațională a golfului, iar pentru localitate va însemna foarte mult, dincolo de contribuția „semnificativă” la bugetul local.

„Acest proiect va așeza Dâmbovița pe harta internațională a golfului. Astfel de investiții arată că județul nostru și comunitățile locale sunt pregătite să răspundă nevoilor tuturor investitorilor. Toate acestea echivalează cu crearea de noi locuri de muncă și apariția unor afaceri locale conexe acestui sport’’, a precizat președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

Investiția va mai cuprinde construirea a 170 de vile individuale și peste 100 de apartamente, toate cu vedere la terenul de golf.

„Pentru comunitatea noastră este un lucru deosebit, dincolo de contribuția la bugetul local, care este semnificativă. Sigur că ne avantajează și poziția foarte aproape de aeroport, dar prin domnul Metin vom putea să ridicăm internațional numele comunei Niculești”, a declarat primarul comunei Niculești, Dorinel Soare.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite