Activiştii pentru climă din Franţa au astupat găurile de golf cu ciment, după ce terenurile au fost exceptate de la legea privind raţionalizarea apei

0
0
FOTO Captură video
FOTO Captură video

Activiştii pentru protecţia climei din sudul Franţei au umplut găurile terenurilor de golf cu ciment pentru a protesta împotriva scutirii terenurilor de golf de la interdicţiile de utilizare a apei, pe fondul secetei severe din această ţară.

Grupul a vizat terenurile din apropierea oraşului Toulouse, numind golful „industria de agrement a celor mai privilegiaţi”, potrivit BBC.

Scutirea terenurilor de golf a stârnit controverse, în condiţiile în care 100 de sate franceze duc lipsă de apă potabilă.

Oficialii din domeniul golfului spun că terenurile de golf ar muri în trei zile fără apă.

„Un teren de golf fără verdeaţă este ca un patinoar fără gheaţă", a declarat Gérard Rougier de la Federaţia Franceză de Golf pentru site-ul de ştiri France Info. El a adăugat că 15.000 de persoane lucrează pe terenurile de golf din întreaga ţară.

Acţiunea recentă a vizat terenurile din oraşele Vieille-Toulouse şi Blagnac. Ea a fost revendicată de filiala locală a mişcării Extinction Rebellion.

Într-o petiţie, activiştii au declarat că scutirea a arătat că „nebunia economică primează în faţa raţiunii ecologice”.

În timp ce locuitorii nu îşi pot uda grădinile sau spăla maşinile în cele mai afectate municipalităţi, terenurile de golf au scăpat de restricţiile la nivel naţional.

Interdicţiile privind apa sunt decretate la nivel naţional, dar aplicarea lor este la discreţia oficialilor regionali. Până în prezent, doar o singură zonă, Ille-et-Villaine, în vestul Franţei, s-a abătut de la această măsură, interzicând udarea terenurilor de golf.

Primarul ecologist al oraşului Grenoble din sud-estul ţării, Éric Piolle, a criticat această excepţie, spunând: „Nu există nicio excepţie: Continuăm să-i protejăm pe cei bogaţi şi puternici".

Unele constrângeri privind terenurile de golf rămân. Udarea trebuie să fie efectuată noaptea cu cel mult 30% din volumul obişnuit de apă.

Unele părţi ale râului Loire au secat practic. În două treimi din Franţa, a fost declarată starea de criză, cu o scădere a precipitaţiilor de aproximativ 85%.

Mai multe - Europa

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite