Studiul realizat de Harvard pe 100.000 de persoane. Are legătură cu un obicei alimentar care provoacă ravagii în corp

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numeroase studii au demonstrat că băuturile carbogazoase sunt bombe calorice extrem de dăunătoare pentru sănătate. Rezultatele unei noi cercetări arată în detaliu ce ravagii pot face acestea în organism.

Asociaţia Americană pentru Sănătatea Inimii a publicat un studiu, săptămâna trecută, la care au muncit mai mulţi cercetători de la Harvard, potrivit căruia persoanele care beau două sau mai multe băuturi dulci pe zi (cum ar fi sucurile şi băuturile energizante) au mai multe şanse să moară decât cei nu consumă aşa ceva.

Analizând datele adunate la peste 100.000 de bărbaţi şi femei pe parcursul a circa 30 de ani, cercetătorii au concluzionat că bărbaţii care au băut cel puţin două sucuri pe zi au avut un risc cu 29% mai mare de deces, iar la femei gradul creşte până la 63%, potrivit prevention.com.

De asemenea, bărbaţii şi femeile care au băut două sau mai multe sucuri pe zi au cu 31% mai multe şanse de a muri de boli cardiovasculare. 

Mai mult, în rândul femeilor, aportul de băuturi zaharoase a fost legat de cancerul de sân şi de colon.

In plus, cercetatorii au descoperit ca riscul de deces a crescut cu cantitatea de bauturi zaharoase o persoana consuma.

Unele date din studiu au arătat că înlocuirea băuturilor zaharoase cu băuturi care au fost îndulcite artificial a redus riscul de deces, dar consumul ridicat de băuturi îndulcite artificial a fost, de asemenea, legat de o rată mai mare a mortalităţii, în special în rândul femeilor.

Consumul excesiv de băuturi carbogazoase stă la baza a peste 180.000 de decese la nivel mondial. An de an, oameni din întreaga lume, în special din ţările cu venituri mici, între care şi România, se sting din cauza unor patologii cum sunt diabetul, bolile cardiovasculare şi cancerul, un factor major de risc fiind consumul de băuturi carbogazoase şi dulci, care conţin cantităţi impresionante de zahăr.  

Potrivit cercetătorilor, o cantitate de 350 de mililitri de suc conţine aproximativ 150 de calorii şi 9 linguriţe de zahăr, iar studiile arată că îndulcitorii artificiali folosiţi în sucuri vor crea senzaţia de poftă de dulce. Sucurile conţin, printre altele, acid fosforic, asta pentru ca gustul lor să fie mai bun.

Târgovişte



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite