Studiu: drumul spre un păr puternic şi bogat trece prin bucătărie. Top 7 alimente care ne ajută la stoparea căderii părului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: MIRAUR Dermocosmetics
FOTO: MIRAUR Dermocosmetics

Pentru a funcţiona normal, organismul are nevoie de hrană şi apă, pe lângă aerul pe care-l respirăm. Alimentele pe care le consumăm contribuie nu doar la umplerea rezervoarelor de energie din corp, dar ne ajută să fim şi mai frumoşi.

Studiile recente au arătat că drumul spre un păr mai puternic şi mai bogat trece prin bucătărie. Celulele foliculare ale părului sunt foarte active din punct de vedere metabolic şi au cea mai mare rată de schimbare a celulelor în organism, spune Alan J Bauman, chirurg la clinica Bauman Medical Group din Boca Raton, Florida. 

„Reducerea caloriilor sau scăderea proteinelor, a mineralelor, a acizilor graşi esenţiali şi a vitaminelor poate duce la anomalii ale structurii fibrelor de păr, modificări ale pigmentului şi la căderea părului. Dacă aveţi deficienţe nutriţionale corpul dumneavoastră nu va produce păr sănătos”, spune medicul.

Cele mai bune vitamine şi substanţe nutritive pentru creşterea părului:

Creşterea părului este cea mai prolifică de la vârsta de 15 până la 30 de ani şi poate să încetinească sau să se schimbe după 40 de ani. Nu există o vitamină specială care poate ajuta părul însă mai multe componente adunate la un loc pot ajuta, potrivit  prevention.com.

● Proteine

● Fier

● Vitamina A

● Complexul de Vitamine B, inclusiv 6 şi 12

● Grăsimi omega-3

● Zinc

● Seleniu

● Magneziu

● Vitamina D 

Toate acestea le puteţi asimilia din nuci, peşte gras (somon, păstrăv), scoici, spanac, cartofi dulci, carne de vită sau ouă.

Dacă modificarea dietei nu dă roade trebuie să conusltaţi un medic, atrag atenţia specialiştii.

Căderea părului sau modificările drastice ale sănătăţii părului ar putea fi un simptom al unei boli interne, cum ar fi o tiroidă slab activă, o problemă hepatică sau o afecţiune autoimună, cum ar fi lupusul ( o boală incurabilă, invalidantă, autoimună, care poate apărea oricând, fără a putea fi prevenită sau vindecată. Cauzele apariţiei bolii rămân în continuare necunoscute). 

De asemenea, stresul major ar putea duce la căderea părului.  

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite