Statul român plăteşte 350 de euro pentru fiecare transport al lui Omar Hayssam de la Mărgineni, la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pentru transportul sirianului de la Penitenciarul Mărgineni la Bucureşti şi retur ar fi cheltuiţi lunar aproximativ 350 de euro
Pentru transportul sirianului de la Penitenciarul Mărgineni la Bucureşti şi retur ar fi cheltuiţi lunar aproximativ 350 de euro

Aproximativ 350 de euro ar cheltui statul pe lună pentru a-l aduce pe Omar Hayssam de la Penitenciarul Mărgineni la Bucureşti de fiecare dată când trebuie să se prezinte la termenele din cele cinci dosare pe care le are la instanţe şi la audieri în cele două în care este cercetat de DNA şi DIICOT.

Sirianul Omar Hayssam este încarcerat din 15 august la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Mărgineni, din localitatea I.L. Caragiale, judeţul Dâmboviţa, şi de acolo va fi adus la Bucureşti de fiecare dată când instanţele au stabilit termene în dosarele în care este judecat sau în care a făcut contestaţii, precum şi atunci când este citat de procurori în cauzele în care este cercetat.

Potrivit Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, pentru transportul unei persoane private de libertate pe ruta I.L. Caragiale - Bucureşti şi retur sunt necesari 26,25 litri de combustibil. Costurile unui transport dus-întors pe această rută se ridică la 206,58 de lei.

Astfel, potrivit mediafax.ro, statul ar cheltui aproximativ 250 de euro pe lună pentru a-l transporta pe Omar Hayssam de la Penitenciarul Mărgineni la cel puţin un termen de judecată din cele trei dosare pe care le are la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi celelalte două de la Tribunalul Bucureşti şi Curtea de Apel.

Alţi aproximativ 100 de euro ar fi plătiţi pentru transportul lui Hayssam pe lună dacă mai este citat, în zile diferite, în dosarul de spălare de bani şi înşelăciune aflat la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism şi în cel privind privatizarea IPRS Băneasa, în care este cercetat de Direcţia Naţională Anticorupţie.

Astfel, doar pentru transportul sirianului de la Penitenciarul Mărgineni la Bucureşti şi retur ar fi cheltuiţi lunar aproximativ 350 de euro. Dacă Hayssam mai este citat la Tribunalul Bucureşti pentru menţinerea măsurii de arest preventiv luată în dosarul de delapidare sau are mai mult de un termen pe lună în fiecare proces, costurile s-ar putea dubla.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite