Primul municipiu cu staţii electrice de încărcare pentru vehicule electrice şi hibrid, făcute cu bani de la stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începând de vineri, 28 august, în Târgovişte sunt funcţionale 4 staţii electrice de reîncărcare pentru vehicule electrice şi electrice hibrid plug-în. Investiţia, realizată cu bani de la stat, este prima demarată de un municipiu reşedinţă de judeţ din România.

Potrivit unei estimări a administraţiei locale, în Târgovişte sunt 100 de deţinători de maşini electrice şi hibrid. Cele 4 staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice sunt montate în următoarele locaţii: stradă Calea Ialomiţei (în vecinătatea Complexului Turistic de Nataţie), parcarea de lângă Piaţă Bărăţiei, stradă Justiţiei (lângă Casă Armatei şi stadion), parcarea de lângă BRD (vis-a-vis de Biblioteca Judeţeană).

„Staţiile au o capacitate de minim 2 încărcări/ora/staţie de încărcare. De remarcat că, începând cu anul viitor, impozitul pentru mijloacele de transport hibrid va fi redus cu 90%, în baza unei hotărâri de consiliu adoptate în luna iunie, anul acesta”, a precizat primarul Cristian Stan. 

Finanţarea a fost accesată de către administraţia locală în cadrul "Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic: staţii de reîncărcare pentruvehicule electrice şi electrice hibrid plug-în", gestionat de Administraţia Fondului pentru Mediu.

Valoarea aprobată pentru cele patru staţii de încărcare a vehiculelelor electrice se ridică la 630.000 lei.

Imagine indisponibilă


 

Imagine indisponibilă
Imagine indisponibilă


 

Imagine indisponibilă
Imagine indisponibilă

Sursa Primăria Târgovişte

CITEŞTE ŞI:

Singurul municipiu din ţară care a reuşit să obţină finanţare pentru staţiile de încărcare pentru maşinile electrice

Târgovişte va avea patru staţii electrice de reîncarcare pentru vehicule electrice şi electrice hibrid plug-in

FOTO Târgovişte va avea 4 staţii electrice de încărcare pentru vehicule electrice şi electrice hibrid plug-in

TârgoviştePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite