Sprijin financiar pentru persoanele afectate de alunecările de teren din Văleni şi Glodeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În urma evaluării s-a constatat faptul că suma necesară pentru lucrările de refacere şi punere în siguranţă a sectoarelor afectate este de 2.150.000 lei
În urma evaluării s-a constatat faptul că suma necesară pentru lucrările de refacere şi punere în siguranţă a sectoarelor afectate este de 2.150.000 lei

Consiliul Judeţean Dâmboviţa a acordat un sprijin financiar familiilor afectate de alunecările de teren din localităţile Văleni-Dâmboviţa şi Glodeni. 28 de familii vor fi sprijinite cu bani de către CJD.

Suma acordată de instituţie se ridică la 140.000 de lei.

"Urmare a pagubelor produse de alunecările de teren în localităţile dâmboviţene, în luna martie 2018, Consiliul Judeţean Dâmboviţa a alocat suma de 140.000 lei familiilor din comunele Văleni-Dâmboviţa şi Glodeni, ale căror gospodării au fost avariate", se precizează într-un comunicat de presă remis de Consiliul Judeţean Dâmboviţa.

Din rapoartele întocmite de către comisiile de specialitate a reieşit faptul că au fost afectate atât elemente de structură, cât şi locuinţele în sine, care acum prezintă fisuri şi crăpături, cu deplasări ale pereţilor şi fundaţiilor, fapt pentru care a fost dispusă evacuarea acestora.

Imagine indisponibilă

"28 de familii vor primi sprijin financiar (20 de familii din localitatea Văleni-Dâmboviţa şi 8 familii din localitatea Glodeni), suma ridicându-se la 5.000 lei. Această valoare va fi acordată fiecărei familii prin intermediul Societăţii Naţionale de Cruce Roşie - Filiala Dâmboviţa. Mai mult decât atât, referitor la obiectivele de infrastructură rutieră afectate de calamităţi, precizăm faptul că astăzi, 2 aprilie 2018, instituţia Consiliului Judeţean Dâmboviţa, alături de Instituţia Prefectului Dâmboviţa, a întocmit un proiect de hotărâre de guvern pentru alocarea de fonduri pentru comunele Glodeni şi Văleni-Dâmboviţa", se mai arată în document. 

În urma evaluării s-a constatat faptul că suma necesară pentru lucrările de refacere şi punere în siguranţă a sectoarelor afectate este de 2.150.000 lei din care 1.300.000 lei sunt necesari pentru obiectivul DJ 716, afectat în punctul ”Saramură”.

Totodată, pentru obiectivele de infrastructură de interes local şi judeţean afectate de calamităţi în perioada februarie 2017 – martie 2018, CJD şi Prefectura Dâmboviţa au redepus la MDRAP proiecte de hotărâri de guvern în vederea alocării către UAT-uri a unor sume reprezentând 37.500.000 lei, fonduri absolut necesare punerii în siguranţă a obiectivelor, cu precizarea că întârzierile în alocarea sumelor amintite vor determina amplificarea dezastrelor, cu urmări negative din punct de vedere al costurilor suplimentare. 

Târgovişte



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite