Sirianul Omar Hayssam, încarcerat la Penitenciarul Mărgineni, şi-a petrecut noaptea la Spitalul Judeţean, acuzând dureri abdominale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Stirile Protv
FOTO Stirile Protv

Sirianul Omar Hayssam, condamnat pentru terorism, a fost transportat, marţi, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, după ce a acuzat acuzând dureri abdominale.

După ce a petrecut noaptea la unitatea medicală din Dâmboviţa, Hayssam a fost transferat, miercuri dimineaţa, la o altă clinică de specialitate din Târgovişte.

”Aseară, în jurul orei 21.05, s-a prezentat la Departamentul de Urgenţă al Spitalului Judeţean Târgovişte, un pacient în vârstă de 54 de ani, care acuza dureri abdominale. El a fost examinat de o echipă multidisciplinară, iar în jurul orei 00.00 a fost internat pe una dintre secţiile spitalului", a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, Elena Firoiu.

Omar Hayssam spital

FOTO Stirile Protv
 

Hayssam a primit diagnosticul de insuficienţă renală. El a părăsit spitalul, miercuri, în jurul orei 9.30, starea sa fiind stabilă. În tot acest timp el a fost păzit de 20 de mascaţi, jndarmi şi angajaţi ai unei firme de pază pe holurile spitalului.

Nu este pentru prima dată când sirianul iese din închisoare pentru diferite probleme medicale. Şi anul trecut s-a prezentat la o clinică privată din Târgovişte, însoţit de mascaţi.

   

Omar Hayssam a fost condamnat definitiv la 23 de ani de închisoare de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie prin contopirea pedepselor primite de acesta în trei dosare. Iniţial, sirianul primise 39 de ani în cele trei dosare. El este acum încarcerat la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Mărgineni. Este acuzat de răpirea celor trei jurnalişti, înşelăciune în cazul "Volvo" şi fraude în cauza "Foresta Nehoiu", sirianul fiind judecat în alte două dosare, pentru fuga din România şi pentru delapidare.

Sirianul a fost trimis în judecată în 14 octombrie 2005 şi condamnat definitiv, în lipsă, în 20 februarie 2008, la 20 de ani de închisoare pentru implicarea în răpirea jurnaliştilor Marie Jeanne Ion, Sorin Mişcoci şi Ovidiu Ohanesian, în martie 2005, la Bagdad.

În 30 iunie 2006, Hayssam a fugit din România la bordul unei nave. Fuga acestuia a determinat revocarea din funcţii a şefilor SRI, SIE şi DGIPI, Radu Timofte, Gheorghe Fulga şi Virgil Ardelean, dar şi a procurorului general al României Ilie Botoş, în 20 iulie 2006.

Omar Hayssam a fost adus în România în iulie 2013, după şapte ani de la fuga sa din ţară.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite