Spitalul Judeţean de Urgenţă accesează un proiect de peste 10 mil. lei pentru şcolirea a 600 de cadre medicale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proiectul a fost depus cu sprijinul Direcţiei de Fonduri Europene din cadrul Consiliului Judeţean Dâmboviţa
Proiectul a fost depus cu sprijinul Direcţiei de Fonduri Europene din cadrul Consiliului Judeţean Dâmboviţa

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte îşi şcoleşte angajaţii, graţie primului Program Operaţional Capital Uman. Proiectul prevede pregătirea a 600 de medici şi asistenţi şi are o valoare de 10 milioane de lei.

Peste 600 de medici şi asistenţi medicali din întreg judeţul vor participa la tot felul de stagii de pregătire, la schimburi de experienţă cu alte unităţi spitaliceşti, universităţi, din ţară şi din străinătate şi vor avea acces la tehnologie de înalt nivel.

Obiectivul general al proiectului îl constituie creşterea calităţii şi eficacităţii serviciilor medicale în judeţul Dâmboviţa prin investirea în resursa umană, crescând nivelul de competenţe al profesioniştilor din sistemul medical, în acord cu domeniile prioritare identificate în Strategia Naţională de Sănătate 2014-2020. 

image

„Din cele 80 de proiecte care au fost depuse, proiectul Spitalului Judeţean de Urgenţă a obţinut locul 16 în clasament. Este un proiect care are patru obiective specifice, precum creşterea nivelului de cunoştinţe şi competenţe ale personalului specializat din spitale, actualizarea programelor existente şi a ghidurilor de practică, dezvoltarea de competenţe noi prin schimburi de bune practici, realizarea unor acorduri de colaborare cu spitale, universităţi şi alte entităţi din domeniul medical din România şi din Uniunea Europeană, dezvoltarea de strategii integrate de inovare socială şi inovaţie tehnologică. Spitalul Judeţean aşteaptă ca în cel mai scurt timp să încheie acest contract care este, spun eu, absolut benefic pentru ceea ce înseamnă Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte. Este un proiect care va ajuta foarte mult implementarea unui alt proiect pe care Spitalul Judeţean şi-l doreşte, şi anume reabilitarea, modernizarea, extinderea şi dotarea Serviciului de Primiri Urgenţe”, a declarat Claudia Gilia, deputat PSD de Dâmboviţa, fost vicepreşedinte al CJ Dâmboviţa.

Proiectul a fost depus cu sprijinul Direcţiei de Fonduri Europene din cadrul Consiliului Judeţean Dâmboviţa şi a obţinut la evaluare 94,5 puncte dintr-un total de 100 de puncte.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite