Sensuri giratorii introduse pe o șosea intens circulată, aproape de București. Autoritățile vor să reducă numărul de accidente

0
Publicat:

Unind localități din preajma Bucureștiului, DN 72 Ploiești - Târgoviște - Găești are două intersecții cu Nisipuri și Lucieni (Dâmbovița), văzute ca niște „puncte negre” pentru siguranța rutieră.

Accident grav în intersecția de la Nisipuri. FOTO IPJ Dâmbovița
Accident grav în intersecția de la Nisipuri. FOTO IPJ Dâmbovița

Aproape că nu este săptămână în care aici să nu se producă accidente grave.

Pentru că șoseaua DN 72 Ploiești - Târgoviște - Găești are doar două benzi, pentru ambele sensuri, este foarte circulată și mereu scena unor accidente grave, autoritățile vor opera modificări în infrastructura rutieră.

Astfel, este în lucru amenajarea unui sens giratoriu pe bucata Târgoviște-Ploiești, la intersecția de la Nisipuri, iar cel de-al doilea va fi făcut pe șoseaua Târgoviște-Găești, la intersecția de la Lucieni.

Unul dintre ele va fi realizat pe drumul Târgoviște – Ploiești, la intersecția de la Nisipuri, iar cel de-al doilea va fi construit pe șoseaua Târgoviște – Găești, la intersecția de la Lucieni. Lucrările la sensul giratoriu de la Nisipuri vor debuta în cel mai scurt timp.

Constructorul are toate avizele în acest sens. Are toate aprobările, inclusiv managementul traficului ca să poată să deruleze aceste investiții mici, dar cu un efect major în siguranța rutieră și evitarea accidentelor din aceste puncte negre pe harta județului Dâmbovița pe rețeaua de drumuri naționale”, a precizat Ionuț Săvoiu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

Nou tip de parapet, montat pe DN 7, la ieşirea din Bucureşti spre Târgovişte. Premieră pentru Europa

Pe drumurile din România se va monta un nou tip de parapet de protecţie, realizat din rulouri care se rotesc şi care atenuează, astfel, impactul maşinilor.

Parapete de siguranță pe DN72 SURSA CNAIR
Parapete de siguranță pe DN72 SURSA CNAIR

Este o premieră pentru Europa şi un experiment prin care autorităţile de la noi încearcă să salveze vieţi. Sistemul este format din rulouri care se rotesc în momentul unui impact.

Primii metri de parapet rotativ au fost deja instalaţi la ieşirea din Bucureşti spre Târgovişte, pe drumul naţional 7, pe o lungime de 200 de metri.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a demarat lucrările de montare a parapetelor rutiere pe rulouri, pe DN 7, la ieşirea din localitatea Chitila. 

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite