Se caută medici în județe de lângă București. Posturi scoase la concurs pentru secțiile de Urgență, Neurologie şi ATI

0
Publicat:

Spitalul Judeţean Târgovişte angajează medici specialişti şi medici rezidenţi anul V, specialitatea Medicină de urgenţă, iar la concurs sunt scoase şase posturi, se arată pe site-ul unităţii medicale.

UPU Târgoviște. FOTO C.S.
UPU Târgoviște. FOTO C.S.

Anunţul postat marţi, 27 februarie 2024, vine după ce, zilele trecute, apăreau pe stâlpi din Bucureşti afişe de angajare medici la spitalul din Târgovişte. În replică, reprezentanţii unităţii medicale au precizat că nu este iniţiativa instituţiei, ci, probabil, a vreunui entuziast.

Pe site-ul spitalului este postat un anunţ de angajare pentru patru medici specialişti şi doi rezidenţi anul V, UPU-SMURD.

Până pe 6 martie 2024 se depun dosarele de înscriere, iar proba scrisă va fi susţinută pe 18 martie 2024.

Anunțul apărut pe un stâlp din București SURSA martor
Anunțul apărut pe un stâlp din București SURSA martor

În spațiul public au apărut imagini cu anunțuri postate pe stâlpii din București, potrivit cărora Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște caută medici

Numărul de telefon din anunț aparține directorului de îngrijiri medicale al Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște, Florin Gheorghe. Unitatea a negat, însă, că a apelat la astfel de practici. 

Dr. Florin Gheorghe susține că s-au mai organizat concursuri, dar niciun medic nu s-a prezentat, deficitul fiind acum de 8 medici la Unitatea de Primiri Urgențe.

Pe de altă parte, în județul vecin, în Prahova, doar jumătate din posturile de medici prevăzute în organigrama SJU sunt ocupate. În topul secţiilor cu cel mai mare deficit de medici sunt Neurologia şi ATI (Anestezie-Terapie Intensivă).

Puţin sub jumătate din posturile de medici prevăzute în organigrama Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti sunt ocupate, acest deficit generând probleme majore în acoperirea gărzilor pe unele secţii.

În organigramă avem prevăzute 511 posturi de medici. În momentul de faţă, sunt ocupate 252 de posturi de medici. La asistenţi avem prevăzute 1.601 posturi în organigramă şi ocupate 1.279. În top (în privinţa deficitului de medici - n.r.) sunt Neurologia şi ATI-ul”, a afirmat directorul medical al SJU, Andrei Ilinca, pentru Agerpres.

Potrivit acestuia, la ATI sunt 10 posturi de medici libere, la Neurologie sunt 5 posturi libere, la Cardiologie şi Medicină Internă sunt câte 4 posturi libere, iar la Unitatea de Primiri Urgenţe sunt 3 posturi libere. Posturi libere sunt şi în alte secţii ale SJU, însă nu atât de multe.

Spitalul Județean din Prahova are 4 medici angajaţi pe Neurologie şi alţi doi care, în baza unor contracte pe prestări servicii, asigură gărzi, însă nu sunt suficienţi.

Pe această secţie se lucrează astfel de circa un an şi jumătate, de când mai multe doctoriţe au demisionat pentru a pleca în privat, iar posturile nu au putut fi acoperite, întrucât au fost blocate, a precizat directorul medical al SJU Ploieşti.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite